Muuseumiöö naaseb pärast pausi

Sakala
Copy
 Tänavu on muuseumiöö laupäeval, 21. mail.
 Tänavu on muuseumiöö laupäeval, 21. mail. Foto: Marko Saarm

Laupäeval, 21. mail peetakse 13. korda üle-eestilist muuseumiööd, mis seekord kannab pealkirja "Öös on unistusi". Möödunud aastal aastal jäi muuseumiöö ära.

Pärast kaheaastast pausi avavad muuseumid ning teised mäluasutused ja külastuspaigad üle Eesti publikule taas oma uksed kella 18–23. Viljandimaalt teevad kaasa Viljandi muuseum ja helilooja Mart Saare majamuuseum, kuhu pääseb sel ajal üks euro maksva piletiga. Muuseumiöös teeb kaasa ka Viljandis asuv Rüki galerii, kus on kavas "MÖÖ" programm. 

Muuseumiöö on varem olnud küll tasuta, kuid tänavu maksab pilet igas muuseumis üks euro külastaja kohta, et pisut rohkem tuge pakkuda eriprogramme, ekskursioone, kontserte, etendusi ja töötubasid korraldavatele muuseumidele. 

Muuseumiöö teema "Öös on unistusi" kutsub mõtisklema küsimuste üle, millest unistavad kogukonnad ja inimesed muuseumi ümber ning milline võiks olla unistuste muuseum. Muuseumiöö peakoordinaator Eesti Muuseumiühing soovib nüüd ja edaspidi pöörata tähelepanu ühiskondlikult olulistele teemadele, millega muuseumid iga päev tegelevad ja mille kaudu ühiskonda ning keskkonda panustavad.

Seoses tänavuse teemaga "Öös on unistusi" on korraldajad otsustanud teha koostööd heategevusfondiga Minu Unistuste Päev ja kutsuvad kõiki osalejaid tegema võimaluse korral annetusi, mis aitab ellu viia mõne rasket või kroonilist haigust põdeva lapse unistust.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles