Ornitoloogiaühing kutsub osalema kevadistel linnuvaatluspäevadel

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Metsvint, kellele rahvasuu on andnud nimeks vihmavint, kasevint, viiksutaja, rüüts, metsavaht või metsvink.
Metsvint, kellele rahvasuu on andnud nimeks vihmavint, kasevint, viiksutaja, rüüts, metsavaht või metsvink. Foto: Elmo Riig

Eesti ornitoloogiaühing kutsub kõiki huvilisi lihavõttepühade ajal, 16. ja 17. aprillil vaatlema Eestisse saabunud rändlinde.

Lihavõtte linnuvaatuspäevadel võib osaleda iga huviline, kes tunneb ära tavalisemad linnuliigid. Samuti on see ornitoloogiaühingu sõnutsi hea võimalus tundma õppida uusi liike. Vaatluspäevadel osalejad on oodatud kirja panema kõik nähtud ja kuuldud liigid, samuti tuleks võimaluse korral hinnata lindude arvukust.

Vaatlusi saab teha enda valitud ajavahemikul kas koduaias, parkides või pikemate jalutuskäikudel. Vaatlusandmed tuleb sisestada hiljemalt esmaspäeval kella 12-ks rakenduse Legulus kaudu või andmehalduse keskkonnas PlutoF, kust need jõuavad portaali eElurikkus.

Lindude määramiseks on võimalik linnumäärajate kõrval kasutada ka nutirakendust "Eesti linnud" või küsida abi ornitoloogiaühingu Facebooki grupist. Rakenduse Legulus kasutusjuhendi leiab aga teabelehest Tiirutaja number 48.

Vaatlusandmed võib saata ka tavapostiga Eesti ornitoloogiaühingule aadressil Veski 4, Tartu, 51005 Tartumaa.

Juba traditsiooniks saanud lihavõtte linnuvaatluspäevi korraldab Eesti ornitoloogiaühing 1998. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles