COVID-19 ⟩ Viljandimaale lisandus ööpäevaga vähem kui kümme nakatunut

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Ööpäevaga lisandus maakonda kaheksa nakatunut.
Ööpäevaga lisandus maakonda kaheksa nakatunut. Foto: Sander Ilvest

Viimase ööpäeva jooksul Eestis analüüsitud 2729 koroonaviiruse proovist andis 457 positiivse vastuse. Viljandimaale lisandus kaheksa nakatunut.

15. aprilli hommikul oli Eesti haiglates 229 koroonaviirusega nakatunud patsienti. Neist 88 vajab haiglaravi raskeloomulise COVID-19 tõttu, nendest omakorda 52 on vaktsineerimata ja 36 on lõpetatud vaktsineerimiskuuriga.

Ööpäeva jooksul avati haiglates 17 haigusjuhtu, üheksal juhul vajasid patsiendid hospitaliseerimist sümptomaatilise COVID-19 tõttu. Viimase kümne päeva jooksul on haiglaravile lisandunud keskmiselt 11,4 sümptomaatilist COVID-19 patsienti päevas. Suri kolm koroonaviirusega nakatunud inimest, kõik olid vaktsineerimata: 71- ja 87-aastane mees ning 90-aastane naine.

Kogu Eesti elanikkonna hõlmatus kahe vaktsiinidoosiga on 63,5 protsenti.

1. maist lõpetab terviseamet igapäevase koroonaviirusega nakatumise statistika edastamise, põhiline info on siiski endiselt kättesaadav aadressil terviseamet.ee asuvalt koroonakaardilt.

1. maist lõpeb ka lausaline kõigi nakkuskahtlusega inimeste tasuta PCR-testimine. Prioriteediks jäävad riskirühmad ja vanemad kui 60-aastased inimesed, ülejäänud elanikkond peab hakkama proovide andmise eest maksma. Inimese enda soovil on selleks võimalus tasuliste teenuseosutajate kaudu.

Terviseameti peadirektori kohusetäitja Mari-Anne Härma sõnas pressiteate vahendusel, et PCR-testimise vajadus on vähenenud ning nakkushaiguste seireks saab kasutada teistsuguseid lahendusi. Härma sõnul on endiselt oluline testida vanemaealisi ja riskirühmadesse kuuluvaid inimesi, et prognoosida tervishoiusüsteemi koormust ja vajaduse korral luua COVID-19 voodikohti, jälgida viiruse epidemioloogilisi muudatusi eakate seas ning hoida silma peal uutel murettekitavatel tüvedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles