Viljandimaal on 30 nakatunut juures

Sakala
Copy
COVID-19 proovi võtmine.
COVID-19 proovi võtmine. Foto: Sander Ilvest

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 2987 koroonaproovi, millest 629 osutus positiivseks. Viljandimaal tegi tuvastatud nakatumiste kõver jõnksu ülespoole: kui eile lisandus neid meile 19, siis täna 30.

Viimase seitsme päeva jooksul on saja tuhande täielikult vaktsineeritud elaniku kohta nakatunud keskmiselt 47 vaktsineeritud inimest päevas ja saja tuhande vaktsineerimata inimese kohta keskmiselt 42 vaktsineerimata inimest päevas.

14. aprilli hommikul oli haiglas 251 koroonaviirusega nakatunud patsienti. Neist 94 vajab haiglaravi raskeloomulise COVID-19 tõttu, nendest omakorda 52 on vaktsineerimata ja 42 on lõpetatud vaktsineerimiskuuriga. Intensiivravil on neli inimest, neist kolm juhitaval hingamisel.

Viimase seitsme päeva jooksul on saja tuhande täielikult vaktsineeritud elaniku kohta haiglasse sattunud keskmiselt 0,9 vaktsineeritud inimest päevas ja saja tuhande vaktsineerimata inimese kohta 1,5 vaktsineerimata inimest päevas.

Ööpäeva jooksul avati haiglates 23 haigusjuhtu, neist kaheksal juhul vajasid patsiendid hospitaliseerimist sümptomaatilise COVID-19 tõttu. Viimase kümne päeva jooksul on haiglaravile lisandunud keskmiselt 11,7 sümptomaatilist COVID-19 patsienti päevas. Suri neli koroonaviirusega nakatunud inimest, kellest kaks olid vaktsineerimata: 89-aastane naine, 78-aastane mees ning 54- ja 70-aastane naine.

Ööpäeva jooksul manustati 524 vaktsiinidoosi, sealhulgas uusi vaktsineerimisi alustati 65. Täna hommikuks oli lisa- või tõhustusdoosi saanud 449 078 inimest. Kogu Eesti elanikkonna hõlmatus kahe vaktsiinidoosiga on 63,5 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles