Solarstone juhib päikeseenergia autodesse

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Sel aastal tõi Solarstone turule autovarjualused, mis on võimelised päikeseenergia abil elektriautosid toitma. Toode on nii uus, et aprilli alguseks seda veel kuhugi paigaldatud polnud, kuid välja võiks see maja kõrval näha seesugune.
Sel aastal tõi Solarstone turule autovarjualused, mis on võimelised päikeseenergia abil elektriautosid toitma. Toode on nii uus, et aprilli alguseks seda veel kuhugi paigaldatud polnud, kuid välja võiks see maja kõrval näha seesugune. Foto: Solarstone

Elektriautosid sõidab ringi üha rohkem, aga elekter, mida nad vajavad, tuleb endiselt suuresti mittetaastuvatest energiaallikatest. Ühe võimalusena seda olukorda parandada näeb Viljandis päikesekatuseid tootev ettevõte Solarstone ka selles vallas päikeseenergia kasutusele võtmist.

«Solarstone on värskelt oma tooteportfelli lisanud päikesepaneelidega varustatud autovarjualused,» lausus turundusjuht Maiko Kiis ning ütles, et need on ettevõttel sel aastal juba teine uus toode. Hiljuti tutvustati tarbijaile elektrit tootvaid viilhalle, mille puhul tehakse koostööd nende ehitamisele spetsialiseerunud osaühinguga Oras Metall. Osa fassaadi- ja katusematerjalist on nimelt võimalik asendada Solarstone’i Click-on-lahenduse abil päikesepaneelidega. Esimesed viilhalliprojektid on Kiisi sõnul juba lukus, kuid ehitamine võtab mõned kuud aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles