Päästjad käisid abistamas kodus kukkunud vanaprouat ja kustutasid kulupõlengut

Margus Haav
, reporter
Copy
Ilmade soojenemisega hakkavad päästjatele tööd tegema kulupõlengud.
Ilmade soojenemisega hakkavad päästjatele tööd tegema kulupõlengud. Foto: Sille Annuk

Teisipäeval kell 8.08 anti häirekeskusele teada, et Mõisakülas Pärnu tänaval oli eakas naine oma kodus kukkunud. Et uks oli seestpoolt lukustatud, ei pääsenud hooldaja tuppa ning vaja oli päästjate abi. Nad avasid ukse ning andsid patsiendi kiirabimeedikute hoole alla.

"Päästjad käivad sageli väljakutsetel, kus vanad üksi elavad inimesed on kodus kukkudes viga saanud, ei suuda enam ise püsti tõusta ega liikuda," rääkis päästeteenistuse kommunikatsioonijuht Seidi Lamus-Tšistotin. "Halvemal juhul ootab kannatanu abi tunde, enne kui keegi naabritest või möödujatest appihüüdeid kuuleb või mõni lähedane hädasolijast teada saab."

Ta lisas, et eaka ja liikumisraskustega inimese kodu on kasulik raskete tagajärgedega kukkumiste ennetamiseks kohandada. Selleks saab abi ja nõu küsida linna sotsiaalosakonna töötajatelt.

Teisipäeval kell 14.49 said päästjad väljakutse Viljandisse Vabriku tänavale, kus vana parafiinimahuti lõikamise käigus oli süttinud selle isolatsioon. Kohapeal viibival inimesel põlengut käsikustutiga likvideerida ei õnnestunud ja nii tuli päästjatel kasutada veejuga. Kell 15.05 oli tulekahju likvideeritud. 

Päästjate tööpäev aga polnud sellega veel lõppenud. Teisipäeval kell 17.31 tuli neil käia kulupõlengut kustutamas Viljandi vallas Vardja külas, kus oli süttinud umbes 50 ruutmeetrit pinnast. Kustutamiseks kasutati kululuudasid ning kella 17.45-ks oli põleng likvideeritud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles