Karksi-Nuias hukkus kooli juures palgiveoauto alla jäänud neiu

Copy
Sõiduteed ületanud neiu jäi ülekäiguraja lähedal palgiveoauto alla.
Sõiduteed ületanud neiu jäi ülekäiguraja lähedal palgiveoauto alla. Foto: Elmo Riig

Karksi-Nuias juhtus teisipäeva varahommikul raske liiklusõnnetus, kui kooli juures teed ületav 17-aastane neiu sai löögi suurelt palgiveoautolt ja hukkus sündmuskohal.

Õnnetus juhtus politsei teatel kella 7.30 ajal Tartu maanteel, kui neiu oli suundumas kooli, mis on õnnetuspaiga vahetus läheduses.

"Esialgsetel andmetel jäi neiu reguleerimata ülekäigurada ületades Pärnu poolt läheneva puidukoormaga veoki alla. Paraku olid neiu vigastused sedavõrd rasked, et ta hukkus sündmuskohal," rääkis Viljandi välijuht Jarek Allik ja avaldas hukkunu lähedastele kaotuse puhul sügavat kaastunnet.

Politsei selgitas välja, et Läti numbrimärgiga veokit Volvo juhtinud 51-aastasel mehel on juhtimisõigus ja ta on kaine. "Mees on juhtunust šokis ning räägib vaid, et ta lihtsalt ei märganud teele astunud neiut. Mis asjaoludel sedavõrd raske õnnetus aset leidis, selgitatakse tunnistajate ülekuulamisel ja teiste tõendite uurimisel," lisas Allik.

Liiklusõnnetus juhtus sirgel teelõigul, kus teeolud olid head ja kiirus piiratud 50 kilomeetrini tunnis. Raske liiklusõnnetuse kõiki üksikasju selgitatakse kriminaalmenetluses.

Sündmuskohal oli aru saada, et palgiveoauto oli lähenenud Karksi-Nuia poolt. Pidurdusjäljed algavad ülekäigurajal ning seisma on auto jäänud enam kui kümme meetrit hiljem.

Copy
Tagasi üles