Omikroni vastu sihitud vaktsiini tuleb veel oodata

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Ravimiameti kinnitusel kaitsevad koroona raskeloomulise põdemise eest tõhusalt kõik Euroopa Liidu müügiloaga SARS-CoV-2 vaktsiinid.
Ravimiameti kinnitusel kaitsevad koroona raskeloomulise põdemise eest tõhusalt kõik Euroopa Liidu müügiloaga SARS-CoV-2 vaktsiinid. Foto: Tairo Lutter (Postimees)

Ravimiameti andmeil arendavad maailma farmaatsiaettevõtted koroonaviirusevastaseid vaktsiine, et pakkuda tõhusat kaitset ka omikroni tüve vastu, aga millal saame neid kasutama hakata, pole teada.

Ravimiameti bioloogiliste preparaatide osakonna juhataja Triin Suvi ütles, et osa SARS-CoV-2 vastased vaktsiinid on väljatöötamisel spetsiaalselt omikroni tüve jaoks ning mõnest juba müügiloaga vaktsiinist disainitakse sellega paremini seonduvat uut varianti.

«Küll aga ei ole neist ühegi arendus veel nii kaugel, et saaks rääkida vaktsiini turule tulemisest,» nentis ta. «Praegu ei ole Euroopa ravimiametile esitatud ühtegi taotlust spetsiaalselt omikroni tüve vastu väljatöötatud vaktsiinikandidaadi kohta. Enne kui uus vaktsiin või ümberdisainitud olemasolev vaktsiin turule lubatakse, peab see läbima põhjaliku hindamise Euroopa ravimiametis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles