Soomaal pole suurvesi rahvahulki kohale toonud

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Läinud nädalavahetusel käidi küll Soomaal kanuudega metsa vahel seiklemas, kuid nagu matkajuht ütles, oli see paras katsumus, sest kohati oli veel jääd, mis kandis.
Läinud nädalavahetusel käidi küll Soomaal kanuudega metsa vahel seiklemas, kuid nagu matkajuht ütles, oli see paras katsumus, sest kohati oli veel jääd, mis kandis. Foto: Erakogu

Kuigi käes on paras aeg kanuuga Soomaal metsa vahel seigelda, segab  lustimist veel kohati kandev jää puude vahel. Tänavu on seal üleujutused teinud sagedusrekordi, sest käes on juba neljas suurvesi, kuid veetaseme rekord on jäänud tulemata.

Soomaa matkajuht Algis Martsoo ütles, et kanuuturistide aeg on küll käes, aga halb ilm on palju tagasi hoidnud ja nii vähe rahvast, kui on tänavu suurvee ajal olnud, pole ilmselt kunagi käinud. Läinud nädalavahetusel oli tugev tuul, mis takistas sõitmist, aga paraku on paremat aega keeruline leida, sest veetase on matkajatele tänavu vingerpussi mänginud. "Lugu selle veega on meid juba ära väsitanud, see on lihtsalt lõputu jant sellel talvel. Eelmisel nädalal hakkas vesi tõusma, aga siis langes jälle ära. Ilmaennustus ennustas talve jätku, aga läks täiega sulale ja vesi läks jälle ägedale tõusule," rääkis matkajuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles