Ööpäevaga lisandus Viljandimaale 38 nakatunut

Sakala
Copy
Ööpäevaga lisandus Viljandimaale 38 positiivset koroonaproovi.
Ööpäevaga lisandus Viljandimaale 38 positiivset koroonaproovi. Foto: Marko Saarm

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 3987 koroonaproovi, millest 998 osutus positiivseks. Viljandimaal tuvastati 38 nakatunut.

Ööpäevaga lisandus Viljandimaale 38 positiivset koroonaproovi.
Ööpäevaga lisandus Viljandimaale 38 positiivset koroonaproovi. Foto: Marko Saarm

6. aprilli hommikul oli haiglas 299 koroonaviirusega nakatunud patsienti. Neist 117 vajab haiglaravi raskeloomulise COVID-19 tõttu, nendest omakorda 71 ehk 60,6 protsenti on vaktsineerimata ja 46 ehk 39,4 protsenti on lõpetatud vaktsineerimiskuuriga. Intensiivravil on kümme inimest ja pooled neist on juhitaval hingamisel.

Viimase seitsme päeva jooksul on saja tuhande täielikult vaktsineeritud elaniku kohta haiglasse sattunud keskmiselt 0,8 vaktsineeritud inimest päevas ja saja tuhande vaktsineerimata inimese kohta keskmiselt 2,8 vaktsineerimata inimest päevas.

Ööpäeva jooksul avati haiglates 48 haigusjuhtu, millest 14 juhul vajasid patsiendid hospitaliseerimist sümptomaatilise COVID-19 tõttu. Viimase kümne päeva jooksul on haiglaravile lisandunud keskmiselt 13,3 sümptomaatilist COVID-19 patsienti päevas. Suri neli koroonaviirusega nakatunud inimest, kellest kaks olid vaktsineerimata: 63-aastane naine, 67-aastane mees ja kaks 92-aastast naist.

Viimase seitsme päeva jooksul on saja tuhande täielikult vaktsineeritud elaniku kohta nakatunud keskmiselt 63 vaktsineeritud inimest päevas ja saja tuhande vaktsineerimata inimese kohta keskmiselt 63 vaktsineerimata inimest päevas.

Ööpäeva jooksul manustati 471 vaktsiinidoosi, sealhulgas uusi vaktsineerimisi alustati 47. Täna hommikuks oli lisa- või tõhustusdoosi saanud 446 417 inimest. Kogu Eesti elanikkonna hõlmatus kahe vaktsiinidoosiga on 63,4 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles