Tõnis Tulp: parkimine Viljandi kesklinnas kui ristsõnamõistatus

Tõnis Tulp
, Viljandi linnavolinik (EKRE)
Copy
Tasuja puiestee ääres linn edaspidi parkida ei luba.
Tasuja puiestee ääres linn edaspidi parkida ei luba. Foto: Elmo Riig

ON ÜKS valdkond, milles ma tahaksin nii praeguse olukorra kui tulevaste võimalike arengute mõttes pisut vastuvoolu ujuda. See on seotud parkimisega Viljandi kesklinnas ning probleemidega, mis seda ümbritsevad. Nimelt on viimaste aastate jooksul parkimisvõimalusi kesklinnas ja sellega piirnevatel aladel ainult vähendatud, samas lubatakse luua lossimägede külastuskeskus vanasse raamatukoguhoonesse Lossi tänav 3.

Kuidas hakkavad tulevikus sinna külastuskeskusse (ja edasi mõistagi ka lossimägedesse) pääsema huvilised, kes on Viljandisse tulnud isikliku autoga?

VABADUSE PLATS langes parkimist võimaldavate kohtade nimistust välja pärast nõndanimetatud ametite maja lammutamist ja platsi ümbermõtestamist, pärimusmuusika aida ümbrus on juba mõnda aega reserveeritud vaid aida enda töötajate sõidukitele, hotelliks ümberehitatud endise mõisahoone ümbrusse pole parkimiskoha otsijatel enam asja, äsja keelati parkimine Tasuja puiesteel. Kondase keskuse ja Jaani kiriku juures on üknes paar sõiduteeäärset parkimiskohta ning Oru tänava parkimisalale ei oska võõrsilt tulnu, kes linna ei tunne, end üldjuhul välja manööverdada, sest selleks tuleks teha üpris ogar ring piki Väike-Turu või Kauba tänavat, edasi muuseumi ja linnavalitsuse eest mööda ning seejärel vasakule Oru tänavale. Kõik viljandlasedki ei tule selle peale, et sel viisil parkimiskohta leida, rääkimata võõrastest, kes üldjuhul pööravad Tallinna tänavalt Tartu tänavale ja hakkavad kesklinnas esimest võimalikku parklat otsima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles