KATKESTUS Elektrigeneraator päästis Mustla külmast

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Valla elektrigeneraator aitas esimesel katkestusejärgsel ööpäeval toota katlamaja käigushoidmiseks vajalikku energiat.
Valla elektrigeneraator aitas esimesel katkestusejärgsel ööpäeval toota katlamaja käigushoidmiseks vajalikku energiat. Foto: Elmo Riig

Esmaspäeva hommikupoolikul jäi Mustla katlamaja elektrita, sest 230 meetri kaugusele alajaamani viiv kaabel kärssas läbi. Kortermajad siiski jahedusse ei jäänud, sest nelja-viie tunni pärast hakkas katlamajale elektrit andma Viiratsist toodud generaator.

Viljandi valla majandusnõunik Mati Valli ütles, et elektrikatkestuse tekkides ei saanud nad algul selle põhjusest aru ning Eesti Energia meestel kulus selle väljaselgitamiseks mitu tundi. Seejärel toodi Viiratsist elektrigeneraator, mille abil sai hakkpuiduga töötava automaatkatlamaja toimimiseks vajalikku voolu toota.

30-kilovatine generaator oli piisav selleks, et katlamaja töös hoida, aga siiski veidi nõrk, et kõik võiks automaatselt toimida. Mustlat kütab osaühing SW Energia ja selle Viljandimaa piirkonnajuht Rando Raudsepp ütles, et üks töötaja tuli katlamajja appi suunata, sest vähese elektrivõimsuse tõttu tuli osa seadmeid käsitsi reguleerida. Et see jälle endist viisi toimima saada, üüris vald Tartust veidi suurema, 65-kilovatise elektrigeneraatori ja pani selle teisipäeva pärastlõunal tööle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles