«Lõvi ajas järsku kihvad irevile ja möiratas»

Copy
Kuuldemäng «Lõvi» on osalt salvestatud Viljandi tänavail. Lavastaja, dramaturgi ja muusikalise kujundaja Andres Noormetsa (paremal) sõnul saab selle kuuldemängu puhul tõmmata paralleele praeguse maailmaga.
Kuuldemäng «Lõvi» on osalt salvestatud Viljandi tänavail. Lavastaja, dramaturgi ja muusikalise kujundaja Andres Noormetsa (paremal) sõnul saab selle kuuldemängu puhul tõmmata paralleele praeguse maailmaga. Foto: Ugala

Viljandi kultuurihuvilistel on viimasel ajal olnud põhjust rõõmustada, sest siinsete teatriinimeste osalusel valminud kuuldemäng «Lõvi» ERR-i Raadioteatris sai suure au osaliseks: BBC audiodraama konkursi žürii kuulutas selle Euroopa draama kategooria võitjaks. Samuti tunnustati seda ringhäälingufestivalil «Prix Europa» Euroopa kuuldemängu eripreemiaga.

Martin Alguse novelli «Gandhi» (kogust «Tagamaa», 2020) võttis dramatiseerida ja kuuldemänguks lavastada Ugala näitleja ja lavastaja Andres Noormets. Lisaks on Ugala hingekirjast hulk osatäitjaid: Aarne Soro, Ringo Ramul, Rait Õunapuu, Janek Vadi, ja Oleg Titov, kuuldub ka Noormetsa enda hääl. Niisiis on teose seotus Viljandi teatrirahvaga märkimisväärselt tihe – ei maksa unustada, et ka Algus tegutses aastaid Ugalas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles