EKRE tõmbas Põhja-Sakala vallavanema valimisel pidurit (1)

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Lembit Kruuse pakkus Isamaa vallavanema kandidaadina välja Jüri Hanseni (vasakul), kes oli valimistel kandideerinud hoopis teises nimekirjas, ning see on koalitsioonis tekitanud arutelu, kelle vallavanem ta siis oleks.
Lembit Kruuse pakkus Isamaa vallavanema kandidaadina välja Jüri Hanseni (vasakul), kes oli valimistel kandideerinud hoopis teises nimekirjas, ning see on koalitsioonis tekitanud arutelu, kelle vallavanem ta siis oleks. Foto: Marko Saarm

Isamaa pakkus neljapäeval Põhja-Sakala vallavanema kandidaadiks Jüri Hanseni, kuid õhtul peetud koosolekul koalitsioonikaaslased omavahel kokkuleppele ei jõudnud. Aja soovis maha võtta EKRE, kes pole rahul tulemusega, kus valimisliidul Ühine Tee on nii vallavanema kui kaks abivallavanema kohta.

Valimisliidu Ühine Tee, Keskerakonna, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE), Isamaa ja Eesti 200 vahel sõlmitud koalitsioonilepingu järgi kuulub vallavanema koht Isamaale. Selle esinumber Lembit Kruuse ütles neljapäeval, et kavatseb õhtusel koosolekul kandidaadina välja pakkuda Jüri Hanseni, kes valimistel kandideeris valimisliidu Ühine Tee nimekirjas. «Tal on kogemust ja ta on valmis seda ametit vastu võtma,» lausus Kruuse neljapäeval.

Reede hommikul sõnas ta, et koosolekul võeti aeg maha ning otsuseid ei tehtud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles