Biojäätmete eraldi kogumine tekitab asutustes kõhklusi

Kadri Allikmäe
, reporter
Copy
Viljandi gümnaasium on seni liigiti kogunud olmejäätmeid, paberit ja pappi ning pakendeid. Koolimaja sees on pandud eraldi nõusse ka biolagunevad jäätmed, ent kuna seni pole linnas olnud nende äravedajat, on need läinud olmejäätmetega samasse kasti. Õnneks 1. aprillist olukord muutub.
Viljandi gümnaasium on seni liigiti kogunud olmejäätmeid, paberit ja pappi ning pakendeid. Koolimaja sees on pandud eraldi nõusse ka biolagunevad jäätmed, ent kuna seni pole linnas olnud nende äravedajat, on need läinud olmejäätmetega samasse kasti. Õnneks 1. aprillist olukord muutub. Foto: Marko Saarm

Tänasest Viljandis kehtima hakkav nõue koguda biolagunevad jäätmed segaolmejäätmetest eraldi puudutab lisaks elanikele ettevõtteid ja asutusi. Viljandi gümnaasium on selleks juba aastaid valmis olnud, korjates biojäätmed segaprügist eraldi, mõni asutus pole aga muudatuseks valmis ja nuriseb puuduliku info üle.

Pärimise peale, kas tema asutus on biojäätmete eraldi kogumiseks valmis, ütles aktsiaseltsi Paragon Sleep nõukogu liige Innar Susi, et nad pole selleks valmis ning temale saadetud uues lepingus polnud juttu sellest, et muudatus oleks kohustuslik. Susi ütlemist mööda oli küll võimalus biokonteiner tellida, aga Eesti Keskkonnateenuste ametnikuga suheldes oli talle jäänud mulje, et see on ka jäätmevedajale endale uus teema. «Keskkonnateenused peaks tõesti oma töötajate koolitamisega tegelema. Nad polnud selleks kõige paremini ette valmistunud,» nentis ta muudatuse kohta info jagamisele viidates. Oma töötajatele plaanib Paragon Sleepi nõukogu liige kindlasti konteineri tellida. Endale koju tellis ta linnalt keskkonnainvesteeringute keskuse projektitoetusega saadud kompostri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles