Viljandisse tuuakse betoonist kassid, kellest kaks pannakse Hiire tänavale

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Reedel jõudsid Viljandisse betoonist kassid.
Reedel jõudsid Viljandisse betoonist kassid. Foto: Elmo Riig

Reedel jõuavad Viljandisse kaheksa betoonist kassi, mis hakkavad piirama autode sõitmist selleks mitte ettenähtud kohtadesse ning aitavad linnavalitsuse hinnangul linnaruumi ilmekamaks muuta.

Kasside esialgse kuju joonistas valmis linnakunstnik Kristi Kangilaski ja kuju modelleeris skulptor Aime Kuulbusch. Kassikujulised teetõkked tuuakse esialgu raekoja parki, kust nad hiljem tõkestamist vajavatesse kohtadesse laiali veetakse.

Esimesed kaks kassi leivad koha Hiire tänaval parke ühendava jalgtee ristumiskohas. Seal on autojuhid eiranud sillutisele märgitud punaseid alasid, kuhu parkida ei tohi.

Linnapea Madis Timpsoni sõnul sobivad sellised väikevormid Viljandisse väga hästi. "Kondase maalilt tuttavad maasikad on juba pikki aastaid linlaste ja külaliste pilku köitnud. Loodan väga, et eriilmelised teetõkendid pööravad autoga liiklejate tähelepanu linna liikluskorraldusele ja üksiti meelitavad jalakäijaid betoonist kasse niisama uudistama," sõnas linnapea.

Punased ja hallid kassid on inspireeritud Viljandi logol olevast kassist ja kindlasti tunnevad paljud neis ära hiirepüüdjad Naksitrallide multifilmist.

Ka Viljandi logol on kass.
Ka Viljandi logol on kass. Foto: Viljandi linnavalitsus

Linnale lähevad kasside kujud maksma 5712 eurot koos käibemaksuga. Betoonkujud valas valmis osaühing Kiili Betoon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles