Noortevolikogu ootab osalejaid projektikonkursile

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Konkursil VNV48 saavad noored projektikirjutamise kogemuse ning raha oma ideede elluviimiseks.
Konkursil VNV48 saavad noored projektikirjutamise kogemuse ning raha oma ideede elluviimiseks. Foto: Silver Tõnisson

8.–10. aprillini kestab Viljandi gümnaasiumis kolmas projektikonkurss VNV48, mille käigus jagatakse 14–26-aastastele noortele oma ideede elluviimiseks 10 000 eurot.

Saadetud pressiteates sõnatakse, et koroona tõttu tekkinud pausist hoolimata on noortevolikogu projektikonkursi täies mahus taaselustanud. Korraldajate sõnul annab VNV48 võimaluse kahe ja poole päeva jooksul oma ideed mentorite abil täiustada ja saada targemaks projektirahastust puudutavates nüanssides. Kahe päeva jooksul edukamalt koostatud projekte tunnustatakse rahaga.

8. aprillil alustatakse teadmiste kogumisega ning külla kutsutud esinejad jagavad teadmisi ja näpunäiteid. Edasi algab projektikirjutamine ja idee täiustamine mentorite toetusel. Lisaks õpitakse oma ideed ette kandma liftikõne vormis ning viimasel päeval esitletakse projekte. Seejärel asub noortevolikogu projekte hindama.

Noortevolikogu spiiker Rosette Liis Uus julgustas kõiki Viljandi ettevõtlikke noori osalema ning sõnas, et üritus on ainulaadne võimalus arendada oma projektikirjutamise oskust ja saada kogemusi. "On võimalus tuua tähelepanu keskmesse mõni probleem ja selle lahendamisele kaasa aidata. Isegi kui sinu idee tundub alguses liiga keeruline või ambitsioonikas, tule ikka! Meie saame oma meeskonnaga sind aidata," rääkis Uus.

Noortevolikogu esimees, Viljandi linnavolikogu liige Pille-Riin Lillepalu ütles, et selline noortelt noortele rahastusvõimalus on Eestis ainulaadne. "Et nii on võimalik just Viljandis, tundub mulle ainuõige. Noortevolikogu toetatud algatustest on mitu linnarahvale ühe või teise nurga alt juba tuttavad, olgu see suvine visuaalkunstisündmus "Kunstikompott", toiduraiskamisele tähelepanu pöörav toidujagamiskapp, rahatarkuse koolitused noortele või "Raamaturock". Ainuüksi eelmisel tegevusaastal sai rahastuse 20 ettevõtmist," lausus ta.

Registreerimisvormi ja konkursi tingimustega saab tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles