Raamatukogus hakati varjevõrke punuma

Margus Haav
, reporter
Copy
Liia Ardel on üks nendest, kes annab oma panuse kaitsevõrgu valmistamiseks. Võrgu raami meisterdas Janno Sild.
Liia Ardel on üks nendest, kes annab oma panuse kaitsevõrgu valmistamiseks. Võrgu raami meisterdas Janno Sild. Foto: Marko Saarm

Viljandi linnaraamatukogu esimesel korrusel saab talgute korras valmistada kamuflaažvõrke, mis saadetakse Ukrainasse. Kohapeal saab võrku punuda ja kogumiskastidesse tuua valmis lõigatud riideribasid. 

Riideribad peavad olema looduslikku rohelist või halli värvi nagu kaitseväe välivormidel. Kangad peavad olema kerged, õhukesed, eelistatult naturaalsed või naturaalset sisaldavad, impregneer- ja kleidiriided, õhuke trikotaaž, kardinad või triiksärgid.

"Oleme esimesed punumisproovid ära teinud, aga need, kes tulevad punuma, peaksid ka kangast kaasa võtma," rääkis raamatukogu direktor Reet Lubi. "Meil on pooleli rohelistes toonides võrk, nii et praegu ootame eelkõige rohelisi ribasid."

Tema kinnitusel soovitatakse ühe võrgu punumiseks kasutada kolme-nelja tooni. Varjeõrkude kogumise aktsiooni algatas moekunstnik ja vabatahtlik Anu Lensment koos sõbra Jaana Ratasega. Võrke kasutatakse Ukraina väärtuslike objektide kaitsemiseks. 

"Jaana Ratas käis meil paari aasta eest Mulgi rahvarõivaste töötoas õpetamas, kuidas vaselisi teha. Nüüd on meie koostöö hoopis teistsugune," rääkis Reet Lubi ja lisas, et raamatukogu on inimestele abiks alati nii, nagu oskab ja saab. "Oleme kokkusaamise koht, jagame infot ja aitame inimesi nii internetiavarustes kui e-riigi teenustega hakkamasaamises. Praegu panustame Ukraina heaks nii, nagu oskame. Meil on vaba ruum, kuhu inimesed saavad tulla, et oma panus anda."

Võrku saab punuda raamatukogu lahtiolekuaegadel esmaspäevast reedeni kella 10–19 ja laupäeviti kella 10–15.

Rohkem infot varjevõrkude tegemise kohta leiab siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles