Põhja-Sakala koalitsioon kaalub, kas vallavanemaks sobib inimene mujalt

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Lembit Kruuse pakkus koalitsioonikaaslastele välja võimaliku kandidaadi ning nood peavad nüüd otsustama, kas soovivad temaga kohtuda.
Lembit Kruuse pakkus koalitsioonikaaslastele välja võimaliku kandidaadi ning nood peavad nüüd otsustama, kas soovivad temaga kohtuda. Foto: Elmo Riig

Põhja-Sakala koalitsiooni liikmed on jõudnud vallavanema kandidaadi leidmisele lähemale ja Isamaa esinumber Lembit Kruuse on pakkunud kaaslastele välja ühe kandidaadi.

Valimisliidu Ühine Tee, Keskerakonna, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE), Isamaa ja Eesti 200 vahel sõlmitud koalitsioonilepingu kohaselt kuulub vallavanema koht Isamaale ja kaardid on selle esinumbri Lembit Kruuse käes. Möödunud esmaspäevasel koalitsiooninõukogu koosolekul anti talle nädal, et sobiv kandidaat välja pakkuda, ja sel esmaspäeval ta seda ka tegi.

Kruuse ütles teisipäeval, et koalitsioon sai omavahel kokku ning tema käis kaaslastele välja võimaliku kandidaadi, kuid nüüd võtsid teised nimekirjad aega, et sellele mõelda. Koalitsioonikaaslased saavad taas kokku kolmapäeval ja siis peavad nad ütlema, kas soovivad kandidaadiga kohtuda. "Arutame, kas selles osas liigume edasi või ei liigu. Võtame üks samm korraga ja rahulikult. Ei ole vaja tormata sellise tõsise asjaga," ütles Kruuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles