Miks tasub eelistada uuemat sõidukit?

Copy
Foto: Shutterstock

Pole kahtlustki – oma auto pakub maksimaalset mugavust ja paindlikkust igapäevaste toimetuste ajamisel aga ka puhkusele minnes. Auto olulisuse tõttu on uue sõiduki soetamine suur samm, mille tegemine on vaja hoolikalt läbi mõelda. Lisaks suurusele ja funktsioonidele on vaja otsustada ka see, kas valida kasutatud või uhiuus auto. Vanemad sõidukid on reeglina kordades odavamad ja tihtipeale otsustatakse selle kasuks just tänu hinnasildile. Mis on aga need põhjused, et teha suurem investeering ja eelistada uut või vähemalt uuemat sõidukit?

Uuem auto on ka usaldusväärsem lahendus

Täiesti uus sõiduk on kindla peale usaldusväärne ja tuleb reeglina tehasegarantiiga. Pole vaja muretseda, et äkki on auto minevikus midagi varjatut, mis hakkab peale tehingu lõpetamist probleeme tekitama ning mille parandamiseks on vajalik suurem või väiksem tarbimislaen.

Uue autoga võid olla kindel ka selles, et kogu mehaanika toimib nii nagu peab, rehvid on uhiuued ja pidurid kulumata. Ei pea aega kulutama auto taustainfo kontrollimisele ega sõidukit mehaaniku juurde ostueelsesse kontrolli toimetama. Pole midagi teha, vanema auto soetamine on oma probleemidega.

Tõenäoliselt on autol juba märkimisväärne kilometraaž, mis hakkab mõjutama auto ülejäänud eluiga. Võimalik, et ootamatult kiiresti on vaja välja vahetada üks või teine jupp. Murekohaks on ka see, et sa ei tea, kuidas varasemad omanikud on autot kohelnud. On oluline vahe, kas kõik hooldused tehakse õigeaegselt ja remonditööd koheselt või lastakse probleemil venida, kuni ei jää muud üle kui auto romulasse saata.

Kõige värskem tehnoloogia sinu käsutuses

Uuemad autod tähendavad paremaid funktsioone ning lahendusi. Mõned neist on tõesti vaid mugavuslisad - näiteks soojenduse ja jahutusega istmed – teised aga kasulikud täiendused nagu näiteks säästlikum kütusetarbimine ning tipptasemel turvavarustus. On funktsioone, mille nimel tasub ära ka autolaenu võtmine.

Autode turvalisuse tase on metsikult tõusnud ja mitte vaid õhkpatjade olemasolu. Üha rohkematel autodel on nüüd automaatne pidurdamine, automaatselt muutuv püsikiirusehoidja ning automaatne joonte vahel hoidmine. Arenenud on ka meelelahutuse ja suhtlemise osa. Android Auto ja/või Apple CarPlay olemasolu on mõistetav. Nuppude asemel kohtab üha rohkem puutetundlikke ekraane, mis on ka omakorda aina suuremad.

Selge, et viimase kümne aasta jooksul on iga valdkonna tehnoloogiline edasiminek olnud uskumatult kiire. Tehnilised lahendused, mis viis aastat tagasi võisid olla uhiuued ja metsikult kallid, võivad nüüdsel ajal olla aga juba iseenesestmõistetavad lisandid. See tähendab, et uue autoga saad nautida kõige uuemaid lisasid ja lahendusi. Jah, alati ei ole kõik need ideaalsed, ent on tehnoloogiat, mis on ajaga vaid paremaks muutunud.

Täpselt selline auto, nagu tahad

Kasutatud autodel on valik kitsam. Ühel mudelil on vajalikud funktsioonid, teine on sobiva suurusega ja kolmas sobiva hinnaga. Ehk sa pead tõenäoliselt ühes või teises tingimuses järgi andma, et mitte ilma sõidukita jääda. Salongist uut autot soetades on sul valikuvõimalus - mis värvi on auto, milline on salongi interjöör, millised on soovitud lisafunktsioonid jne.

Säästa loodust ja oma raha

Uued autod on märgatavalt säästlikuma kütusetarbimisega. Isegi siis, kui soetad suure maasturi, mis on tavaliselt olnud tuntud kui kütuseneelaja. Nii mõnigi tänapäevane maastur võib kütusekulult olla võrreldav kümne aasta vanuse tavalise sedaaniga. Kütusetarbimise vähendamisel on abiks nii uued lahendused, kui ka kergemad materjalid.

Muidugi ei keela keegi osta vanemat autot. Kui vanem mudel sobib ja on see, mida soovid, võib see aidata sul raha säästa. Küll on aga oluline teada võimalikke miinuseid ja ohte, et teha hästi läbimõeldud otsuseid.

 
Copy
Tagasi üles