Üüriturg Viljandis. Pakkumisi vähe, soovijaid palju ning hinnad kõrged

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Kõige tavalisema kahetoalise korteri üür on umbes 300 eurot, millele lisanduvad kommunaal- ja muud kulud, näiteks interneti­ühenduse maksumus.
Kõige tavalisema kahetoalise korteri üür on umbes 300 eurot, millele lisanduvad kommunaal- ja muud kulud, näiteks interneti­ühenduse maksumus. Foto: Marko Saarm

Viljandi praegust üürikorterite turgu iseloomustavad vähene pakkumiste arv, tehingute kiirus ning üha ülespoole rühkiv hind. Vähegi sobiva hinnaga korterisse leiab üürniku päevaga ning sotsiaalamet ennustab hinnatõusu tõttu hätta jäävate inimeste hulga suurenemist.

28. märtsil oli kinnisvaraportaalis kv.ee kõige odavam korter Viljandis Kalevi tänaval pakutav ühetoaline. Igakuist üüri küsitakse selle 22-ruutmeetrise elamise eest 210 eurot. Tegelikult peitub kuulutuse taga kolm ühetoalist korterit, ühes on pesemisvõimalus jagatud ning see ongi 210-eurone. Ülejäänud korterites on omaette pesemisvõimalus ja nende eest küsitakse 230 ja 250 eurot kuus.

Samas suurusjärgus on ka Pärnu maantee üürimajas pakutavad kööktoad ehk stuudiokorterid: 17-ruutmeetrise toa eest tuleb välja käia 220 eurot. Järgmiseks hüppavad üürikorterite hinnad 300 euro peale ning lõpevad 590-eurose üüriga majaosa juures. Portaalis on kaheksa pakkumist enam kui kümne korteriga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles