Käsitöölised tahavad Brüsseli pissiva poisi riietada Tarvastu rahvarõivastesse (1)

Sakala
Copy
Tarvastu mehe rahvarõivaste kavand. Ideekavandi autorid on Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia pärandtehnoloogia õppejõud.
Tarvastu mehe rahvarõivaste kavand. Ideekavandi autorid on Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia pärandtehnoloogia õppejõud. Foto: MTÜ Rahvarõivas

Eesti rahvakunsti ja käsitöö liidul, rahvakultuuri keskusel ja mittetulundusühingul Rahvarõivas on plaanis riietada pissiva poisi skulptuur Euroopa Liidu pealinnas Brüsselis Jämaja, Tori või Tarvastu piirkonna rahvarõivastesse. Hääletamine käib täna kella 21-ni veebis.

Eesti rahvakunsti ja käsitöö liidu koduleheküljel on kirja, et skulptuuri riietatakse paar korda nädalas, vahetades eri riikide ja rahvuste kostüüme vastavalt kavale, mis on välja pandud kuju kõrval. «Poisil on üle tuhande kostüümi, paljud neist on väljas püsinäitusel linnamuuseumis. Vanim väljapandud kostüüm on pärit XVII sajandist,» kirjutavad korraldajad. Lisaks rahvarõivastele on poisi kollektsioonis mitme ameti ja elukutse tööriietusi.

Lõppvõistlusele eelnes ideekorje, mis kestis 28. veebruarini. Korraldajad valisid välja kolm end paremini tutvustanud ideed. Täna välja valitav rõivakomplekt kingitakse Brüsseli linnamuuseumile.

Tarvastu mehe riietuse ideekavandiga saab lähemalt tutvuda siin.

Tori rahvarõivaste kavand. Autor Piret Albert.
Tori rahvarõivaste kavand. Autor Piret Albert. Foto: MTÜ Rahvarõivas

Hääletada saab mittetulundusühingu Rahvarõivas ühismeedia leheküljel, vajutades endale enim meeldinud foto peal "Meeldib".

Brüsseli purskkaevu "Manneken Pis" valmistas 1619. aastal Brüsseli skulptor Hieronimus Duquesnoy. Kuju on väidetavalt korduvalt varastatud. Praegu on linnaelanikele ja turistidele näha kuju 1965. aastal valmistatud koopia. Originaali hoitakse keskväljakuäärses Maison du Roi ehk Broodhuisi hoones.

Saaremaa Jämaja rahvarõivaste kavand. Autor Mareli Rannap.
Saaremaa Jämaja rahvarõivaste kavand. Autor Mareli Rannap. Foto: MTÜ Rahvarõivas
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles