TUNNUSTUS Ugalasse jõudis kolm teatriauhinda

Margus Haav
, reporter
Copy
Priit Põldma, Liis Aedmaa, Laura Kalle ja Mari-Liis Lill pälvisid eriauhinna lähisuhtevägivalla dokumentaalse, süvitsi mineva ja puudutav käsitluse eest. 
Priit Põldma, Liis Aedmaa, Laura Kalle ja Mari-Liis Lill pälvisid eriauhinna lähisuhtevägivalla dokumentaalse, süvitsi mineva ja puudutav käsitluse eest. Foto: Sander Ilvest

Pühapäeval kuulutati Vene teatris välja Eesti teatri auhindade laureaadid möödunud aasta loomingu eest.

Eriauhinna lähisuhtevägivalla dokumentaalse, süvitsi mineva ja puudutav käsitluse eest pälvisid Liis Aedmaa ja Laura Kalle ning Mari-Liis Lill ja Priit Põldma lavastuste eest "Kui sa tuled, too mul lilli" Ugalas ning "Teises toas" Eesti Noorsooteatris.  

Kunstnikuauhinna sai Lilja Blumenfeld kujunduste eest lavastustele "Sume on öö" Ugalas ja "Niskamäe naised" Vanemuises.  

Eesti teatri tehniliste töötajate ühenduse aumärgi pälvis Ugala kunstnik-dekoraator Eve Komissarov. See auhind antakse vähemalt 15 aastat erialast tööd teinud loovtehnilisele töötajale, kelle töö ja pühendumus väärib kolleegide hinnangul tunnustust. Laureaadi valib ühenduse juhatus.

Eesti teatri auhindu annavad välja Eesti Kultuurkapitali näitekunsti sihtkapital ja Eesti teatriliit, auhindu on antud välja alates 1961. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles