Viljandiga seotud näitlejate kuuldemäng võitis BBC auhinna

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Aarne Soro
Aarne Soro Foto: Elmo Riig

Eesti Vabariigi iseseisvuse taastamise 30. aastapäevale pühendatud Raadioteatri kuuldemäng «Lõvi», mille enamik osatäitjaid töötab Ugala teatris või on Viljandiga seotud, võitis BBC audiodraama konkursi Euroopa draama kategoorias.

Suurbritannia rahvusringhääling avalikustas audiodraama auhindade kandidaatide nimekirja jaanuaris. «Lõvi» oli parima Euroopa draama nominent koos veel viie kuuldemänguga. Auhind anti välja 11. korda.

ERR vahendas, et žürii teatel on see mõtlemapanev lugu ühiskonna hakkamasaamisest tundmatuga. "Tegelaskujud elavad kõik läbi ühesuguse kriisi – loos esitletud metafoorina loomaaiast põgenenud loomast – ning nende erinevad reaktsioonid näitavad, kuidas uue olukorraga hakkama saada," on kirjas võiduteate selgituses.

Martin Alguse novelli ainetel valminud kuuldemängu lavastaja, dramaturg ja muusikaline kujundaja on Ugala teatri näitleja ja lavastaja Andres Noormets. Möödunud suvel valminud kuuldemäng räägib Eesti väikelinnas rändloomaaiast lahti pääsenud Aafrika lõvist.

«Lõvi» peaosas on Ago Andersoni ja Piret Laurimaa kõrval Ugala teatri näitleja Aarne Soro. Ugalast teevad kaasa veel Ringo Ramul, Oleg Titov, Janek Vadi ja Rait Õunapuu. Osatäitjate nimistust leiab ka muusikaprodutsent Hans Noormetsa ning tantsija ja koreograafi Kadri Noormetsa. Raadioteatri kuuldemäng oli edukas ka festivalil «Prix Europa 2021», pälvides seal žürii eripreemia.

"Lõvi" saad kuulata SIIN! https://jupiter.err.ee/1608306462/kuuldemang-martin-algus-lovi

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles