Vastlaõhtul täitus linn lõbusate lumekujudega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaani kiriku ukse juures seirab möödakäijaid auväärne paarike.
Jaani kiriku ukse juures seirab möödakäijaid auväärne paarike. Foto: Elmo Riig / Sakala

Hommikul pärast vastlapäeva said viljandlased imetleda mitmesse kohta kerkinud lustakaid lumememmi. Korralikust vastlaõhtu melust andsid tunnistust ka lossimägede nõlvadel looklevad liulaskmise jäljed.

Jaani kiriku ukse kõrval seiras eile hommikul möödakäijaid auväärne paarike, kelle loomiseks oli vaja läinud nii aega kui kunstnikukätt.

Laidoneri monument oli öö jooksul saanud muheda näoga tunnimehe. Muuseumiesine kalaga poiss näis aga rõõmustavat ootamatult tema platvormile roninud mängukaaslase üle.

Lõbusaid ja omapäraseid lumefiguure oli tekkinud teisigi ning teeradade kõrvalt võis leida lumesse joonistatud ingleid.

Jaani koguduse õpetaja Marko Tiitus tunnistas, et õhtuhämaruses kirikuukse kõrvale kerkinud lumememmed olid ka temale üllatus. «Ei oska öelda, kes need ehitas — mina neid kelleltki tellinud ei ole,» sõnas ta.

Õpetaja ei välistanud, et kirikuesist võis kaunistada mõni koguduse liige või koorilaulja.
«Ei, mis mul nende vastu peaks olema!» vastas Marko Tiitus küsimusele, kas ta kiidab paarikese heaks. «Kes meist ei oleks vähemalt lapsena lumememme ehitanud. Miks mitte neid nautida!»

Üritavad järgmisel aastal

Õpetaja rääkis, et kogudus on mõelnud rajada Jaani kiriku ette vallikraavi väikese lumelinna. «Kardan, et tänavu me seda enam teha ei jõua, aga võib-olla võtame järgmisel aastal ette,» lisas ta.

Viljandi haridus- ja kultuuriameti juhataja Tiivi Tiido sõnul ei ole linnavalitsus suure lumelinna tegemist ette võtnud. Mõte on küll kaalumisel olnud, kuid varem oli lund liiga vähe ja praegu ei sobi see suurte kujude ehitamiseks.

«Vastlapäeval tehti aga näiteks Jakobsoni kooli juures lumelinna ja teisedki huvilised on omaalgatuslikke kujusid meisterdanud,» rääkis Tiido. «Meil on nende üle ainult hea meel.»

Lund on vähe

Viljandi kultuurimaja direktori kohusetäitja Karita Tilk tõdes, et on koos kunstikooli direktori Kristjan Mändmaaga lumelinna ehitamist arutanud, kuid nemadki otsustasid selle ära jätta.

«Sel aastal pole piisaval hulgal lund olnud ning praegune lumi on liiga lendlev,» selgitas Tilk.

Laululavale kaugemalt lund vedada on tema sõnul ülearu kallis. Pealegi peab lumi pärast kohaletoomist vähemalt nädal aega seisma, et kokku vajuda.

«Arvestades, et praegu on juba veebruari lõpp, ei ole seda enam mõtet teha,» ütles Karita Tilk. «Aga järgmisel aastal on meil jälle uus lootus.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles