Messistend tunnistati parimaks

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

17.—19. veebruarini peetud 21. «Tourest» tõi Eesti Näituste messikeskusesse 468 põhi- ja kaaseksponenti. Siseturismi hallis oli nagu alati oma boksiga esindatud ka Viljandi maakond.

Reisiportaal Turismiweb.ee pakkus kõigile külastajatele võimalust valida messil oma lemmikboks. Kui väliskülaliste hulgast eelistasid reisisõbrad Läti ja Jaapani väljapanekut, siis siseturismi hallis tunnistati Saaremaa ja Hiiumaa ees parimaks Viljandimaa.

Maakonna ekspositsioon sündis maavalitsuse, omavalitsuste liidu, Viljandi linnavalitsuse ja Viljandi turismiinfokeskuse ühistööna. Sedapuhku tutvustasid end Hilda Villa, Grand Hotel Viljandi, Energia talu, Olustvere mõis, pärimusmuusika ait, Bonifatiuse gild ja Mulgimaa arenduskoda.

Vaatamist ja tegevust pakkusid meisterdamise ja pärimusmuusika õpitoad, messikülalistele anti maitsta Olustvere lihaleiba, Viiratsi vorstitooteid ja Viljandimaal toodetud spordijooke. Ühtlasi said soovijad värvida suurt Viljandi linnakaarti.

Turismiinfokeskuse juhataja Angela Aru sõnul tekitas nagu eelmistelgi aastatel elevust Viljandimaa õnneloos, mille peaauhinnaks oli Viiratsi lihatööstus välja pannud suitsupõrsa. Selle viis koju tallinlane Rauno Palm.

«Suur tänu kõigile, kes aitasid meie õnneloosi auhinnakorvi kokku seada ning panid muud moodi maakonna tutvustamisele õla alla,» ütles Aru.

Peahallis olid eripakkumistega väljas kõik Eesti suuremad reisikorraldajad, paljud lennu- ja bussifirmad, kõik laevafirmad, hulk spaasid ja teisi turismikorraldajaid.

Peale Eesti oli esindatud 26 riiki: Araabia Ühendemiraadid (Dubai), Austria, Belgia, Gruusia, Hispaania, Iisrael, Indoneesia, Itaalia, Jaapan, Kreeka, Küpros, Leedu, Läti, Mauritius, Namiibia, Poola, Rootsi, Rumeenia, Saksamaa, Soome, Tai, Tšehhi, Tuneesia, Türgi ja Valgevene.

Järgmise «Touresti» korraldab Eesti turismifirmade liit 15.—17. veebruarini 2013.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles