Tööinspektsioon tegi bussifirmale kaks ettekirjutust

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tööinspektsiooni Lõuna inspektsiooni ametnik käis esmaspäeva pärastlõunal kaebuse peale linna lähiliinidel bussiliiklust korraldava aktsiaseltsi MTG Viljandi osakonnas ning leidis kaks puudust, mille kohta tegi ettekirjutuse.

Kontrollkäigu ajendiks oli möödunud laupäeval «Sakalas» ilmunud artikkel sellest, et linnaliinibussid on pakasega väga külmad ning viis bussijuhti on haiguslehel.

Lõuna inspektsiooni teabespetsialisti Anni Raigna selgituste kohaselt kontrollis tööinspektor Andres Hendrikson nelja bussi küttesüsteemi ning tuvastas, et kahel ei vastanud see nõuetele. Seaduse järgi on tööandja kohustatud tagama, et töötaja kasutusse antav töövahend sobib tööülesande täitmiseks ning et seda hoitakse niisuguses korras, mis tagab töövahendi ohutuse kogu kasutusaja vältel. Tehtud ettekirjutuse täitmiseks anti aega 1. märtsini.

Samuti leidis inspektor, et töökeskkonna riskianalüüs pole piisav, kui töötajad teatud tüüpi bussides külmetavad ning haigeks jäävad. Selle ettekirjutuse täitmiseks on MTG-l aega 15. märtsini.

Tööinspektor juhtis ühtlasi tähelepanu sellele, et kuigi tööandja on bussijuhtidele andnud talvejoped ja kehtestanud nende kasutamise korra, ei kanna roolikeerajad neid.

MTG Viljandi osakonna juhataja Tõnu Naar ütles eile, et pole tööinspektsiooni  väljastatud dokumenti veel näinud ega saa seetõttu seda kommenteerida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles