Viljandi sai mitteametliku Ukraina tänava

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Raekojaesise pargi äärde tekkis silt, mis annab teada, et seal on Vaba Ukraina tänava. Ametlikult sellist tänavat Viljandis siiski ei ole.
Raekojaesise pargi äärde tekkis silt, mis annab teada, et seal on Vaba Ukraina tänava. Ametlikult sellist tänavat Viljandis siiski ei ole. Foto: Marko Suurmägi

Viljandi raekoja esise pargi äärde Hiire tänavale on tekkinud teistest eristuv tänavasilt, mis kuulutab, et seal on Vaba Ukraina tänav. Selle üles pannud inimesed on jäänud anonüümseks.

Viljandi linnapea Madis Timpson kinnitas, et sildi ilmumise taga on kodanikaalgatus, millel linnavalitsusega seost pole. "Minu meelest näitab see väga hästi meie inimeste meelsust," lisas ta.

Linnapea sõnas, et sildi autoreid ta aimab, aga pole kindel, kas tema aimdus on õige, ja lisas, et ise oleks ta selle sildi ehk Vene tänavale kinnitanud.

Ukrainast sai Viljandi linnavalitsus sel nädalal tänukirja. Kirjutajaks oli Viljandi sõpruslinna meer Serhi Nadal, kes tänab Viljandi kaudu Eesti parlamenti Ukraina kohale lennukeelutsooni loomise nõudmise eest. Nadal kirjutas, et hindab kõrgelt tõsiasja, et Eesti oli esimene riik, kes sel teemal initsiatiivi haaras. Samuti tänas Ternopili linnapea Viljandi kolleegi ja kogu raekoja personali suure toetuse eest ning kinnitas, et Viljandist saadetud abi on Ternopili jõudnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles