Vene suusakoondise dressidest kaltsuvaip müüdi oksjonil

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Aivar Paas (paremal) andis kolmapäeval vaiba Indrek Jegorovile.
Aivar Paas (paremal) andis kolmapäeval vaiba Indrek Jegorovile. Foto: Erakogu

Viis aastat Vene suusakoondise määrdebaasi juhtinud suurejaanilane Aivar Paas lasi oma Vene koondise sümbolitega rõivastest kududa kaltsuvaiba ning müüs selle enampakkumisel 100 euro eest. Raha läks Eesti Pagulasabi tegevuse toetuseks.

Kui Paas Facebookis oksjoni välja kuulutas, pakkus samas linnas elav Indrek Jegorov kohe välja 100 eurot ning sellega oligi tehing tehtud. Kolmapäeval andis Paas vahepeal kultuurimajja vaatamiseks pandud vaiba uuele omanikule. Vaiba autor soovis jääda anonüümseks.

«Ma tõesti ei taha kanda enam ühtki riideeset, millel on selle riigi vapp,» sõnas Paas Sakalale siis, kui ta oma kaltsuvaiba otsuse teatavaks tegi. «Kindlasti ei protesti ma sellega oma sõprade vastu Venemaal, küll aga sealse totalitaarse süsteemi vastu.»

Kui esmalt mõtles ta kaltsuvaiba kinkida mõnele pagulasperele, kel oleks, millele sümboolselt peale astuda, siis lõpuks otsustas ta korraldada enampakkumise ning annetada raha.

Vene suusakoondisega koos töötas Paas viimati kolm hooaega tagasi. Aegade jooksul on ta idanaabrite koondise rõivaid palju sõpradele ja valla spordiüritustel kingituseks jaganud, ometi oli tal neid veel palju järel. Asju kokku lapates sai ta peaaegu sajaliitrise kilekoti täie.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles