Viljandi vald otsib Tarvastu ordulinnuse varemete konserveerijat

Priscilla Õmblus
Copy
Viljandi vallavalitsus kuulutas välja lihthanke Tarvastu ordulinnuse varemete konserveerimistööde tegija leidmiseks.
Viljandi vallavalitsus kuulutas välja lihthanke Tarvastu ordulinnuse varemete konserveerimistööde tegija leidmiseks. Foto: Elmo Riig

Viljandi vallavalitsus kuulutas välja lihthanke konserveerimistööde tegija leidmiseks. Eesolev töö on Tarvastu ordulinnuse varemete konserveerimise järjekordne etapp.

Tarvastu ordulinnuse varemete konserveerimisse on vald panustanud aastaid. Tööd tehakse Tarvastu ordulinnuse varemete ja mõisa kabeli konserveerimistööde tegevuskava järgi, mille koostas 2021. aastal osaühing Säästvad Ehituslahendused. Konserveerimistöid on toetanud muinsuskaitseamet. Käesoleva hankega planeeritud töid toetab maakondade arengustrateegiate elluviimise toetusmeede.

Viljandi vallavanema Alar Karu sõnul on Tarvastu ordulinnuse roll meie maa ja rahva ajaloo seisukohalt oluline ning väga huvitav. "Hiljutised arheoloogilised väljakaevamised, mille käigus leiti palju põnevat ja uurimisväärset, teevad ordulinnusest põneva ajalugu tutvustava turismiobjekti. Heameel on tõdeda, et linnusemüüride konserveerimis- ja teetööde käigus teeme suure sammu edasi ajaloo tutvustamiseks ja säilitamiseks tulevastele põlvedele," lisas Karu.

Ordulinnus on ehitatud XIV sajandil arvatava eestlaste maalinna kohale jõekaldaga piiratud mäenõlvale. Ehitise põhjaküljel oli vesiveski, mis täitis strateegilist ülesannet, kaitstes ligipääsu kindlusse. Sama osa etendas vesiveski kõrval olev torn. Liivi sõja ägedates võitlustes käis kindlus käest kätte, pommitamise, põlemise ja püssirohuga õhkimise tagajärjel jäid võimsast ehitisest järele vaid müürid.

Hanke pakkumiste esitamise tähtaeg on 8. aprill. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles