Läinudsuvise kasumi haihtumisest hoolimata haistab pangajuht õiget aega börsil ostelda

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Viljandi gümnasistidele rahatarkusest kõneldes joonistas Coop Panga juht Margus Rink kulude ja tulude kõvera ning märkis, et elu alguses ja lõpus on aeg, mil kulud ületavad tulud, see tähendab, et meeldiva vanaduspõlve tagamiseks tuleb tulusamal ajal raha kasvatada.
Viljandi gümnasistidele rahatarkusest kõneldes joonistas Coop Panga juht Margus Rink kulude ja tulude kõvera ning märkis, et elu alguses ja lõpus on aeg, mil kulud ületavad tulud, see tähendab, et meeldiva vanaduspõlve tagamiseks tuleb tulusamal ajal raha kasvatada. Foto: Elmo Riig

Aktsiaseltsi Coop Pank juht, Viljandimaa juurtega Margus Rink tegi esimese investeeringu juba ajal, mil õppis Suure-Jaani gümnaasiumis: ta paigutas oma sünnipäevaraha obligatsioonidesse. Et käimas on rahatarkuse kuu, kutsus Viljandi gümnaasium ta märtsi keskpaiku investeerimise alustamisest kõnelema.

Nagu Rink Sakalale ütles, tunneb ta koolides esinedes, et kätte on jõudnud tasumise tund: kui tema õppis gümnaasiumi viimases klassis, kutsus ka tema klassijuhataja eri valdkondade inimesi noortele oma kogemusi jagama ja sellest oli talle palju kasu. «Arvasin tol ajal, et lähen põllumajandust õppima, aga koolis käis üks ettevõtte juht ja otsustasin ümber. Tegin õige otsuse, sest pärast seda hakkas Eesti põllumajandus allamäge minema, aga mul läks hästi. Nüüdseks on muidugi ka põllumajandus uuesti jalad alla saanud,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles