Mulgi valla opositsiooni lõhkus revisjonikomisjoni valimisega tekkinud solvumine

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Seni end väga ühtsena näidanud Mulgi vallavolikogu opositsiooni koostöö lõhkus Mati Ilissoni (seisab) sõnul asjaolu, et temast ei saanud revisjonikomisjoni esimeest.
Seni end väga ühtsena näidanud Mulgi vallavolikogu opositsiooni koostöö lõhkus Mati Ilissoni (seisab) sõnul asjaolu, et temast ei saanud revisjonikomisjoni esimeest. Foto: Marko Saarm

Mulgi valla seni ühtne opositsioon lagunes valimisliidu Meie Mulgimaa liidri Mati Ilissoni teatel, sest ülejäänud opositsioonijõud loobusid tema toetamisest volikogu revisjonikomisjoni esimehe kohale. Nimetatud toolile istus Reformierakonna ainus esindaja Taimo Tugi ning protestiks ei saatnud vaimisliit üldse oma esindajat revisjonikomisjoni.

Mulgi valla üsna häälekas ja tegus opositsioon suutis lühikese valimisjärge perioodi jooksul korra nurjata volikogu istungi, sest opositsiooni liikmete lahkumise järel muutus istung otsustusvõimetuks. Väga jõuliselt vaieldi mitu kuud volikogu komisjonide suuruse ja kohtade jaotuse üle, aga see sai lõpu revisjonikomisjoni liikmete valimisega.

Kui kuu aja eest esitas opositsioon revisjonikomisjoni juhi kohale volikogu opositsiooni kõige häälekamaks esindajaks tõusnud Mati Ilissoni, siis kukkus hääletus läbi, sest võimuliit otsustas ühiselt, et ei toeta teda. Selle arusaama juurde jäid nad ka edasistes aruteludes ning vähemuse esindajad kuulsid hoiatust, et kui nad Ilissonist ei loobu, valib võimuliit revisjonikomisjoni juhi hoopis endi seast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles