Viljandi spaa ehitus on tähtajatul pausil

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandi spaahotelli rajamiseks on valmis ehitusprojekt, kuid ehitamine on seniste hindade järgi liiga kulukas.
Viljandi spaahotelli rajamiseks on valmis ehitusprojekt, kuid ehitamine on seniste hindade järgi liiga kulukas. Foto: Koko Arhitektid

Viljandi järve äärde 2024. aasta sügiseks spaahotelli ja veekeskust rajada kavatseva Aqva Hotelsi tegevjuht Roman Kusma ei oska hinnakallinemise ning geopoliitilise määramatuse taustal öelda, millal siin ehitus võiks alata.

"Eks energiahindade hüppeline kasv ja juba kuu aega kestnud Ukraina sõda mōjutavad palju, ka ehitushindasid. Nii keerulisel ja ebastabiilsel ajal on keeruline teha pikaaegseid investeerimisplaane," ütles spaahotelli kavandav Kusma BNS-ile. 

"Oleme äraootaval seisukohal, mida lähitulevik toob, sest praegu ei oska keegi ennustada, mis saab homme," lisas ta.

Viljandi spaahotelli arendamine jäi seisma möödunud aasta alguses, kui laekunud ehituspakkumised osutusid kavandatust märksa kallimaks. Kahest pakkumisest üks oli prognoosist 5 ja teine 9 miljonit eurot kallim. Varem oli prognoositud hinnaks umbes 30 miljonit eurot või alla selle.

Kõrgest hinnast lähtudes palusid arendajad Viljandi linna ja vallaga sõlmitud lepingu tähtaja edasilükkamist. Kui esialgse kokkuleppe järgi pidi spaahotell valmima 2022. aasta septembriks, siis hiljem seati uueks tähtajaks 2024. aasta september. 

Spaahotelli arendamiseks on valmis ehitusprojekt ning kogu ettevalmistav töö on seni läinud maksma ligi kaks miljonit eurot. Juhul kui spaahotelli ei rajata etteantud kuupäevaks, võivad linn ja vald nõuda arendajalt 100 000 eurot leppetrahvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles