Põhja-Sakalas sel nädalal uut vallavanemat ei valita (1)

Copy
Põhja-Sakala võimuliit koosneb viiest nimekirjast ja Isamaa esindajal Lembit Kruusel (pildil esireas vasakult esimene) tuleb leida vallavanema kandidaat, kes kõigile sobib.
Põhja-Sakala võimuliit koosneb viiest nimekirjast ja Isamaa esindajal Lembit Kruusel (pildil esireas vasakult esimene) tuleb leida vallavanema kandidaat, kes kõigile sobib. Foto: Elmo Riig

Põhja-Sakala koalitsioon sel nädalal uut vallavanemat ei vali. Otsustamine on Isamaa esindaja Lembit Kruuse käes, kes peab ise kandidaadiks astuma või leidma inimese, kes kõikide koalitsioonipartnerite soovidele vastab.

Reedel teatas Põhja-Sakala vallavalitsus, et neli kuud apoliitilise juhina vallavanema ametit pidanud Jaak Raie lahkub märtsi lõpus ning asub Eesti ühe suurema riigiameti, haridus- ja noorteameti juhataja kohale. Nüüd on Põhja-Sakala koalitsiooni liikmetel vaja leida üksmeel, keda pakkuda uueks vallavanemaks.

Viieliikmelisele koalitsioonile on uue vallavanema kandidaadi valimine osutunud üsna kõvaks pähkliks, sest igal asjaosalisel on omad nõudmised. Valimisliidu Ühine Tee, Keskerakonna, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE), Isamaa ja Eesti 200 vahel sõlmitud koalitsioonilepingu kohaselt kuulub vallavanema koht Isamaale ja kaardid on selle esinumbri Lembit Kruuse käes. Esmaspäevasel koalitsiooninõukogu koosolekul anti talle nädal, et sobiv kandidaat lauale käia. See tähendab, et neljapäevasel volikogu istungil vallavanemat valima ei hakata.

Tagasi üles