Loovuse festival toob kevadesse värsket hingamist

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Aprilli alguses kinnitab Viljandis kanda loovuse festival.
Aprilli alguses kinnitab Viljandis kanda loovuse festival. Foto: Luisa Greta Vilo

Ületuleval laupäeval, 2. aprillil on pärimusmuusika aidas loovuse festival, mis pakub põnevat programmi, ilusat atmosfääri ja maitsvat toitu.

Festivalil "Loovuse loomus" on kogu päeva jooksul loengud ja õpitoad, mis harutavad loovuse lahti kümne teemavaldkonna kaudu ning annavad mõtteainet ja praktilisi näpunäiteid loovuse suurendamiseks igapäevaelus. Teemad on suhted, aju, hääl, kunst, omalooming, lugu, loodus, disainmõtlemine ja vaikus. Oma teadmisi ja kogemusi tulevad edasi andma Mari Kalkun, Valdur Mikita, Hedvig Hanson, Polina Tšerkassova ja paljud teised loovisikud. Lisaks toimuvad performance'id ning avatud on kunstinäitused ja loovuse laat. Päeva lõpus annab kontserdi Triinu Taul ja DJ Rain Tungeri juhatusel peetakse maailmamuusika tantsupidu.

Festivali peakorraldaja Omida Velviste sõnul on viimased aastad olnud muutusterohked ning loovuse festival soovib inimesi inspireerida leidlikult muutustes navigeerima. "Praeguses ajas on paljud inimesed kriisi tõttu muutustes, on töökaotusi ja olukordi, kus inimesed peavad ümber kohanema. Muutustes navigeerimiseks on loovus ja leidlikkus head abimehed," sõnas ta.

Festivalil omaloomingust rääkiv Mari Kalkun leiab, et loovus on see, mis annab elule sügavama tähenduse ja elurõõmu. "Loovus on täiskasvanule nagu mäng lapsele – ilma selleta ei ole igapäevasel olemisel lihtsalt õiget mekki! Ent loovus, see on ka meie geenid ja esivanemad – kõik see, mis meiega kaugetest aegadest kaasa tuleb," lausus ta. 

Minifestival "Loovuse loomus" algab 2. aprillil kell 11 pärimusmuusika aidas ja soovi korral saab sellel osaleda ka veebi teel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles