Urissaare kantrifestival avalikustas esimese osa tänavusest programmist

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Augusti lõpus Mulgi vallas peetav Urissaare kantrifestival on mõeldud kogu perele. 
Augusti lõpus Mulgi vallas peetav Urissaare kantrifestival on mõeldud kogu perele. Foto: EVE NAABER

Urissaare kantrifestivali korraldajad annavad teada, et aeg on käes hakata planeerima suvist festivalikalendrit ja silmas tasub pidada ka 19. ja 20. augustil Urissaares pakutavat. Selle aasta kavast on teada juba umbes pooled esinejad. 

Festivali peakorraldaja Priit Oks ütles, et reedel tähistab pealaval oma poolesajandat sünnipäeva ansambel Kukerpillid ja õhtuse kontserdi annab koos valgusmänguga põlispuudel Mahavok. "Õhtu lõpetab Univere Laine, kes väidetavalt on suutnud Salooni lava temperatuuri kütta 42 kraadini," lausus ta. 

Laupäevasest programmist on teada, et line-tantsu meistriklasse annab Kaie Seger, lavale astub bluegrass-bänd Robirohi ja õhtul hullutab rokkivate riffidega ansambel Kolumbus Kris. 

Veel toob festival Oksa sõnul kaasa töötubasid ja meistriklasse. Samuti on mõeldud laupäeva hommikul telklas ärkajatele. Osa saab võtta naha- ja teksa- või lipimaalimise töötubadest, liituda line-hommikuvõimlemisega ja võtta ette ravimtaimeringkäik või panna oma võistkond välja Urissaare viktoriiniks.

​"Urissaare kantri" on perefestival, mille põhiolemuse määrab toimumiskoht. Pidu peetakse ajaloolisel Mulgimaal Urissaare talu hoovis. Pealava on ehitatud põlispuude alla, õhtul tantsitakse tihedalt kokkusurutult vanas küünis. Telkla on põllul, mida kolmest küljest piiravad veisekoplid. Sellest on tulnud ka Urissaare festivali turvaplaanis märge "Secured by bull" ehk pullidest turvatud.

"Tõesti annavad karjamaal sööv veisekari, hoovi ümber kuhjatud heinarullid ja valgustatud põlispuud festivalile oma erilise iseloomu," lausus peakorraldaja ja lisas, et muusikalises mõttes pole festival kunagi ajanud taga puhast kantrimuusika esindust. "See on pigem farmifiilingu või taluromantika festival. Nii on aastate jooksul laval üles astunud Justament ja Kukerpillid, aga ka Põhja Konn, Ultima Thule, Jäääär ja paljud teised," lausus Oks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles