Selgusid Maramaa matemaatikavõistluse parimad

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Viljandi legendaarse linnapea August Maramaa kuju Viljandi linnavalitsuse kõrval. 
Viljandi legendaarse linnapea August Maramaa kuju Viljandi linnavalitsuse kõrval. Foto: Elmo Riig

Kesklinna ja Jakobsoni koolis ning Viljandi gümnaasiumis võtsid märtsi algul mõõtu Viljandimaa koolide parimad noored matemaatikatundjad, kes osalesid 31. August Maramaa nimelisel matemaatikaülesannete lahendamise võistlusel.

Kolmes vanuserühmas oli 30 võistlejat: VII ja VIII klassist 11 õpilast, IX ja X klassist 10 õpilast ning XI ja XII klassist üheksa õpilast. Kõige nooremas vanuserühmas tuli võitjaks Artur Andreson ja teise koha pälvis Riin Põder. Mõlemad on Aivi Pendi õpilased Jakobsoni koolis. Kolmanda koha sai nende koolikaaslane Andre Ületoa, kelle õpetaja on Tiina Vilberg.

Keskmises vanuserühmas oli parim Saarepeedi kooli õpilane Hugo Soo, kelle õpetaja on Anne Sulger. Teine koht läks Viljandi gümnaasiumi õpilasele Mihkel Koitmäele. Tema õpetaja on Margit Nuija. Kolmanda koha sai Viljandi gümnaasiumi noor Karl Adler, kelle õpetaja on Merle Sukk. 

Vanema vanuserühma esikolmiku moodustasid Viljandi gümnaasiumis õppivad Malle Egliti õpilased. Esikoht läks Ranel Savolainenile, teine koht Helen Talvistule ja kolmas Romet Gregory Subile.

"Maramaa matemaatikavõistlus on omalaadsete seas unikaalne nii oma järjepidevuse kui ka kõrge taseme poolest," ütles linnapea Madis Timpson, tänades neid, kes on järjepidevalt võistlust vedanud ja sellega noortesse matemaatikahuvi süstinud.

Võistlusel oli Viljandist esindatud Jakobsoni kool kolme, Kesklinna kool kolme, Paalalinna kool ühe ja Viljandi gümnaasium 14 õpilasega. Naabervaldadest oli Kalmetu põhikool võistlusele saatnud viis õpilast ning Kitzbergi gümnaasium, Saarepeedi ja Võhma kool ning Tarvastu gümnaasium igaüks ühe õpilase.

Noortele olid ülesanded koostanud Viljandi gümnaasiumi õpetajad Anne-Mai Kaljuste ja Kätlin Ingi, Kesklinna kooli õpetaja Anneli Luik ning Kitzbergi gümnaasiumi õpetaja Aivar Kauge. Neil oli ka au võistluse parimad välja selgitada.

Igal võistlusel antakse välja niinimetatud Oskari auhind. Selle algatas õpetaja Alu Külm kaheksandal võistlusel 1999. aastal. Oskari sai seekord XII klassi õpilane, kes on aastate jooksul edukalt esinenud August Maramaa nimelisel matemaatikaülesannete lahendamise võistlusel ja saanud vähemalt 20 punkti. Iga esimene koht annab võistlejale 8, teine koht 6, kolmas koht 4, neljas koht 3, viies koht 2 punkti ning kuues koht 1 punkti. Sel aastal pälvis auhinna Ranel Savolainen, kes on aastate jooksul kogunud 24 punkti.

Võistluse võitjaid, nende vanemaid ja õpetajaid tunnustatakse August Maramaa sünniaastapäeval, 6. aprillil kell 16 Viljandi raekojas vastuvõtul.

Võistlust korraldasid linnavalitsuse haridus- ja kultuuriamet ning esimest aastat Viljandi gümnaasiumi matemaatikaõpetaja Margit Nuija, kes võttis korraldamise üle selle kauaaegselt eestvedajalt Toomas Rähnilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles