RUDO PUKSI PÄEVIK KIIEVI KANDIST "Meil oli täna väga eksootiline leivaküpsetus: kahurid paukusid ja meie küpsetasime leiba"

Egon Valdaru
, reporter
Copy
See foto Rudo Puksist pärineb 2017. aastast.
See foto Rudo Puksist pärineb 2017. aastast. Foto: Elmo Riig/erakogu/tarvo Madsen

Rudo Puks, kes viljandimaalastele on tuttav Tuhalaane Kopra talu peremehena, on seitse aastat elanud Ukrainas ja otsustanud, et jääb sinna sõjast hoolimata, sest kohalikud vajavad abi. Seekordne blogi sai kirja pandud pühapäevaõhtuse telefonikõne põhjal.

Tere-tere. Huvitavaid asju on siin vahepeal palju juhtunud, aga kõigest ei saa rääkida, et mitte Ukraina sõjaväe tegevust reeta, eks kunagi hiljem saan asju valgustada. Meie piirkonnal on õnneks läinud, et venelased ei ole siiani meid vallutanud, mõni kilomeeter enne meie küla jäi rinne pidama. Meie rajoonikeskus Makariv, mille okupant vallutas, võeti vahepeal ukrainlaste poolt tagasi, aga venelased üritavad seda uuesti vallutada ja selle ümber käivad praegu suuremad lahingud.

Eile käisin vallakeskuses Bõsevis turul. Kahjuks fotosid teha ei tohtinud, et mitte olulist informatsiooni reeta. Linnas oli sadu Ukraina sõdureid, relvade ja kuulivestidega, piirkond on militariseeritud. Liikumine on praegu ümbruskonnas väga kõva, ehitatakse kaitseringe ümber Kiievi ja meie jääme kolmanda ringi peale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles