Omavalitsuse suunamisega on põgenikel võimalik ajutist kaitset taotleda ka Viljandis

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Põgenike avalduste läbivaatamisega on Viljandi teeninduspunktis nädalavahetustel ametis neli ametnikku.
Põgenike avalduste läbivaatamisega on Viljandi teeninduspunktis nädalavahetustel ametis neli ametnikku. Foto: Elmo Riig

Kui Tallinnas, Tartus, Pärnus, Rakveres ja Jõhvis on sõjapõgenikel võimalik ise endale ajutise kaitse taotlemiseks politseiameti teeninduspunktis aeg kinni panna, siis väiksemates linnades pääsevad nad sellest nädalavahetusest dokumente vormistama omavalitsuse suunamisega.

Viljandi politseijaoskonna juht Margus Sass sõnas, et sõjapõgenike ajutise kaitse taotlusi menetletakse kõigis politsei- ja piirivalveameti teeninduspunktides ning uue korra järgi ka nädalavahetusel, mil teenindatakse ainult põgenikke. Siinne süsteem erineb veidi suuremates linnades kehtivast: kaitset saab taotleda omavalitsuse suunamise kaudu tehtud broneeriguga. Kui suuremates linnades saavad soovijad endale ise aja kinni panna ning lisaks menetletakse taotlusi ka veel suuremates majutusasustustes, siis väiksemates asulates pannakse taotluste menetlemise ajakava kokku ainult koos omavalitsuse ametnikega, kes põgenikega otse suhtlevad ning andmed politseile edastavad. "Põgenikud, kes on ennast omavalitsuses arvele võtnud, suunatakse kokkuleppel ametnikuga kindlaks kellaajaks Viljandi politsei- ja piirivalveameti teenindussaali," lausus Sass.

Sõjapõgenikud peavad seejärel kindlaksmääratud ajaks teenindussaali kohale minema. Elava järjekorra võimalust väiksemates teeninduspunktidest nagu näiteks Viljandi või Võru ei ole praegu ette nähtud. Kas tulevikus võiks põgenikud väiksemates kohtades hakata ise endale politsei- ja piirivalveameti kodulehe kaudu aegu broneerima või kas tekib elava järjekorra võimalus, seda ei osanud Sass pühapäeval ennustada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles