Vallavanem läheb haridus- ja noorteametit juhtima

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Jaak Raie töötas Põhja-Sakala vallavanemana neli kuud.
Jaak Raie töötas Põhja-Sakala vallavanemana neli kuud. Foto: Elmo Riig

Haridus- ja teadusministeeriumi haldusalasse kuuluva haridus- ja noorteameti peadirektorina alustab 1. aprillist tööd praegune Põhja-Sakala vallavanem Jaak Raie, kes võitis avaliku konkursi.

Põhja-Sakala valla kommunikatsioonispetsialisti Kati-Kristella Kivisilla teatel on Jaak Raie esitanud volikogu esimehele lahkumisavalduse. Vallavanema vabastamine on kavandatud 24. märtsil peetavale vallavolikogu istungile.

"Jaak Raie tegi nelja kuu jooksul vallavanemana väga suure töö ära," ütles volikogu esimees Priit Toobal pressiteate vahendusel. "Valla eelarve on uutel, selgetel ja korrastatud alustel, kinnitatud on vallavalitsuse struktuur, mis on loogiline ja arusaadav nii vallarahvale kui ka allasutustele. Lõpusirgel on valla spordielu korraldamine, allasutuste konsolideerimine ja muu selline."

Toobal lisas, et peab Raiest väga lugu ning tal on siiralt kahju, et ta sellelt ametikohalt lahkub. "Teiselt poolt on hea meelt, et haridus- ja teadusministeerium Jaaku samuti hindab ja teda olulisele ametikohale valis," lisas Toobal.

Valimisliidu Ühine Tee, Keskerakonna, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna, Isamaa ja Eesti 200 vahel sõlmitud koalitsioonilepingu kohaselt kuulub vallavanema koht Isamaale. Eile õhtul peetud koalitsiooninõukogu koosolekul anti Isamaa esindajale Lembit Kruusele palve esitada uus vallavanema kandidaat, sest ka uue vallavanema valimine on kavandatud järgmisele vallavolikogu istungile.

45-aastane Raie on töötanud aktsiaseltsi Magnum Veterinaaria juhina, juhtinud sihtasutust Tallinna Teaduspark Tehnopol ning Tallinna spordi- ja noorsooametit, olnud Eesti Rahvusringhäälingu juhatuse liige ning Tartu ülikooli kehakultuuriteaduskonna sportmängude õppejõud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles