KRIMI Kohus ei lasknud kiremõrvarit enne tähtaega vabadusse

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Kohus otsustas Arti Itra (paremal) vanglasse jätta. Tema kuriteokaaslane Enel Pärna on enne tähtaega vabaduses juba mitmendat aastat.
Kohus otsustas Arti Itra (paremal) vanglasse jätta. Tema kuriteokaaslane Enel Pärna on enne tähtaega vabaduses juba mitmendat aastat. Foto: Elmo Riig

39 noahoobiga oma armukese mehe tapnud Arti Itra avaldas juba teist korda soovi vanglast välja saada, kuid jääb kohtu otsusega endiselt vangistusse. Tema armuke Enel Pärna, kes mõisteti süüdi oma abikaasa tapmisele kihutamises, on nüüdseks vabaduses olnud kolm ja pool aastat.

Esimest korda taotles Itra vabastamist möödunud aasta jaanuaris, sest siis sai tal karistusest kantud kaks kolmandikku. Kohus tol korral teda vabaks ei lasknud. Nüüd taotles Itra taas vabastamist, kuid tõdes kohtuistungil, et tal ei ole kuskile minna ning ta ei tea, kas soovib vabaneda.

Kaitsja leidis, et Itral on tugevad vaimsed probleemid ning seetõttu tuleks ta käitumiskontrolli nõuetega enne tähtaega vabastada. Kohus leidis, et Arti Itrat ei saa enne tähtaega vabaks lasta kuriteo asjaolude tõttu. Lisaks pole ta oma terviseseisundi tõttu saanud vanglas läbida sotsiaalprogramme. Tartu vangla kohtule antud iseloomustuses Arti Itra tingimisi vabastamist ei toetanud. Vangla meelest on kinnipeetav avalikkusele kõrgohtlik, sest võib olla vägivaldne. Vangla sõnul on oht kõige tõenäolisem juhul, kui isik jätkab vabaduses alkoholi tarvitamist. Ohtu suurendab vaimse tervise probleemide süvenemine. Tema karistuse kandmine lõpeb 2023. aasta juunis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles