Lavastaja Taago Tubin: see kõik on nagu miiniväli

Margus Haav
, reporter
Copy
Taago Tubin nendib, et lavastajana on praegu olnud keeruline maksimaalselt keskenduda, sest sõja palge ees võivad kõik heaolutoimingud tühisena tunduda. Samas on töö proovides mõjunud teraapiliselt.
Taago Tubin nendib, et lavastajana on praegu olnud keeruline maksimaalselt keskenduda, sest sõja palge ees võivad kõik heaolutoimingud tühisena tunduda. Samas on töö proovides mõjunud teraapiliselt. Foto: Silver Kaljula

Ugala teatri suures saalis esietendub 19. märtsil Robert Icke’i «Arst», mille toob lavale Taago Tubin. Lavastaja nentis, et iroonilisel kombel on just selle meditsiiniteemalise näidendi lavaletoomist saatnud tervisemured.

Loo peategelane on kliiniku juhataja doktor Ruth Wolff, kelle elu pöördub pea peale, kui ühest argisena tunduvast vahejuhtumist saab alguse vastasseis arstieetika ja usuliste veendumuste vahel ning konflikt võtab kiiresti nõia­jahi mõõtmed. Peaosalist kehastab Garmen Tabor, teistes osades astuvad lavale Tanel Ingi, Andres Tabun, Tanel Jonas, Vallo Kirs ja teised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles