Lossi tänava antikvariaat andis järje üle Raamatukoile

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Raamatukoi omanik Margo Matsina oli oma sõnul ideest Viljandis filiaal avada vaimustatud.
Raamatukoi omanik Margo Matsina oli oma sõnul ideest Viljandis filiaal avada vaimustatud. Foto: Marko Saarm

Esmaspäeval sulges Viljandis Lossi tänaval aastakümneid tegutsenud vanaraamatukauplus lõplikult uksed. Pensionipõlve veetma siirduv omanik Mai Palo andis tööjärje üle samal tänaval tegevust alustanud Raamatukoi poe omanikule Margo Matsinale.

Sümboolselt emakeelepäevale planeeritud avamise käigus said kõik kohaletulnud ka ise käed külge lüüa: nii mõnigi Raamatukoi just vanadele raamatutele mõeldud riiul oli tühi ning enne pidulikku sinise lindi läbilõikamist said kõik raamatusõbrad sületäie köiteid, et need uue poe letile ritta sättida. Arvestatav osa neist teostest, mida Mai Palol mitu nädalat väldanud tühjendusmüügiga ei olnud õnnestunud maha müüa, kolis juuretiseks Raamatukoisse, lisaks on seal koha leidnud Viljandi raamatusõpradele hästi tuntud Mai Palo poe silt.

Avakõnes märkis Raamatukoi omanik Margo Matsina, et Raamatukoi ja Mai Palo koos oma antikvariaadiga on head tuttavad. "Olen juba paarkümmend aastat Viljandis käinud ning alati ka Mai juurde sisse astunud," ütles Matsina. "Oleme rääkinud raamatutest, inimestest nende raamatute ümber, nende ostjatest ja müüjatest ning need vestlused jõudsid sinna, et vana-aastaõhtul kutsus Mai mu enda juurde ning küsis, kas Raamatukoi tahaks tema tööjärje üle võtta. Raamatukoi oli sellest ettepanekust väga vaimustatud. Mõte hakkas liikuma ning õnnelikul kombel oli siin majas see avar ruum saadaval. Loodan, et osutume headeks rentnikeks."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles