Tarneraskuste tõttu ei jõua väetis kohale, see võib kaasa tuua ikalduse (1)

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Põllumehed pelgavad kevadel ähvardavat väetisenappust, mis omakorda annaks tugeva löögi sügisesele saagile.
Põllumehed pelgavad kevadel ähvardavat väetisenappust, mis omakorda annaks tugeva löögi sügisesele saagile. Foto: Marko Saarm

Kui veel sügisel küsisid müüjad väetisetonnist 300 eurot, siis nüüd juba 700–1200 eurot. Põllumajandusettevõtte Karpo juhataja Kalev Nurk tellis uueks hooajaks väetised juba suvel ja sügisel, aga 200 tonni on saabumata ning kas ja millise hinnaga see kohale jõuab, on teadmata.

Mustla lähedal tuhandel hektaril teravilja, rapsi ja maisi kasvatav Kalev Nurk rääkis, et osa väetist peaks tulema Venemaalt ning kas see sealt tõepoolest kohale jõuab, on võimatu arvata. Ettevõtte juht lausus, et kui väetis jääbki saamata, on viljakasvatuse tulusus väga küsitav, sest saak võib jääda kuni poole väiksemaks.

Vääramatu jõud

Kalev Nurk nentis, et ehkki sisendite hind on meeletult tõusnud, tuleb põldu ikka harida ja taimekaitset teha. Peale väetise on mehiselt kallinenud tagavaraosad ning mõni firma ütleb, et vääramatu jõu tõttu ei saa ta neid üldse pakkuda. Kalev Nurk prognoosis, et sügisel ronib ka teravilja omahind väga kõrgele ning terendamas on suur kahjum.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles