Ugala teater kinkis sadadele rahvaraamatukogudele juubelilauliku

Margus Haav
, reporter
Copy
Ugala teatri loominguline juht Tanel Jonas ja Viljandi raamatukogu direktor Reet Lubi koos laulikuga, mis jõuab kõikidesse Eesti rahvaraamatukogudesse. 
 
Ugala teatri loominguline juht Tanel Jonas ja Viljandi raamatukogu direktor Reet Lubi koos laulikuga, mis jõuab kõikidesse Eesti rahvaraamatukogudesse.   Foto: Marko Saarm

Ugala teater koos Viljandi linnaraamatukoguga on võtnud teatrikuul nõuks kinkida kõikidele rahvaraamatukogudele, mida on Eestis 488, oma 100. aastapäevaks koostatud lauliku. See koosneb Ugala lastelavastuste lemmiklauludest läbi aastakümnete ja kannab pealkirja "See on tõeline võlujõud". 

Laulikud anti kätte ja võeti vastu emakeelepäeval Viljandi linnaraamatukogus.   

"Mullu kinkisime oma laulikud muusikakoolidele üle Eesti," rääkis Ugala teatri juht Garmen Tabor. "On erakordselt hea meel, et koostöös Viljandi linnaraamatukoguga oleme saanud hoo sisse ettevõtmisele, et need kaunid ja viimaste aastakümnete lemmiklaule täis laulikud kinkida ka rahvaraamatukogudele üle Eesti." 

Viljandi linnaraamatukogu juhi Reet Lubi sõnul olid raamatukogud sellise idee ja kingituse üle üllatunud ja väga rõõmsad ning jäävad põnevusega laulikut ootama. "Praegusel keerulisel ajal on iga heategu oluline ja annab jõudu edasi minna. Loodan, et neis laulikutes olevad laulud jõuavad raamatukogudest inimesteni, kes lauludes olevad head sõnumid edasi annavad," lausus Lubi.

Ugalas on lastelavastusi välja toodud üsna algusaastatest saati. Suuresti tänu teatri muusikajuhile Peeter Konovalovile on paljud Ugala viimaste aastakümnete lastelavastused laulurohked ning valminud on hulk originaalloomingut. Laulik koondab oma kaante vahele 26 laulu 13 lavastusest. Lauliku koostaja oli Peeter Konovalov, kujundaja Ugala majakunstnik Eve Valper ja illustratsioonid joonistas Klaudia Tiitsmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles