Viljandimaa noored pälvisid neli meistritiitlit

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merli Lill oli Eesti kergejõustiku sisemeistrivõistlustel tõkkejooksus kiireim naisjuunior.
Merli Lill oli Eesti kergejõustiku sisemeistrivõistlustel tõkkejooksus kiireim naisjuunior. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti juunioride ja noorsooklassi kergejõustiku sisemeistrivõistlustel pälvisid Viljandimaalt pärit sportlased neli kuldmedalit.


Kolmest meie maakonda tulnud juunioride klassi Eesti meistri medalist kaks teenisid Viljandi vastupidavusalade klubi Staier esindajad: Audentese gümnaasiumis õppiv ja sealsamas treeniv Merli Lill oli ajaga 8,92 kiireim 60 meetri tõkkejooksus ja Mart Meos tulemusega 17.84 parim kuulitõukes.



Merli Lill ei salanud, et ootas paremat tulemust ka 60 meetri jooksus, kus ta sai ajaga 8,10 viienda koha.



«Ei olnud päris niisugune jooks, nagu olin oodanud. Ilmselt oli põhjus selles, et kahe finaali vahele jäi väga lühike, vaid kümmekonna minuti pikkune paus,» rääkis ta. «Tõkkejooksuga jäin aga rahule. Tõsi, tehnika oli veidi rabistav.»



Juunioride klassi kolmanda särava autasu tõi Viljandimaale Karksi-Nuias Mart Kursi juhendamisel harjutav Olavi Villemson, kes läbis 3000 meetri jooksu ajaga 9.13,71.



Treeneri jutu järgi oli tulemust ennustada raske, sest Karksi-Nuias pole võimalik sisetingimustes treenida.



«Meie ainus võimalus talvel treenida on joosta maanteel,» tõdes ta. «Sellistest oludest sisevõistlustele minnes on aga väga raske õiget tempot valida.»



Karksi-Nuia spordikooli treeneri ja Kitzbergi gümnaasiumi õpetaja Mart Kursi sõnul on tema hoolealustel suuremad sihid seatud suviseks hooajaks.



«Paari korralikku medalit ootaks ka Olavi Villemso-nilt. Põhirõhu paneme takistusjooksule,» rääkis ta ning lisas: «Tegemist on väga tööka noore mehega.»



Viljandimaa noorsooklassi kergejõustiklastest teenis ainsana kuldmedali Tarvastu gümnaasiumi õpilane Keio Kits 3000 meetri jooksus. Eesti maaülikooli spordiklubi esindav noormees läbis distantsi ajaga 8.36,93.



Enne tiitlivõistlusi Portugalis treeninglaagris olnud Kits tunnistas, et võit tuli talle üllatusena.



«Medalit oli raske uskuda, sest ma pole veel treeninglaagrist taastunud,» lausus ta. «Läbisin Portugalis kolme nädalaga ligemale 500 treeningukilomeetrit, mis  oli vahest isegi veidi liiast.»



Sellest hoolimata tegi Keio Kits äsjastel tiitlivõistlustel oma 3000 meetri jooksu rekordi.



«Treener Enn Selliku hinnangul oli parema taastumise juures varu umbes kümme sekundit,» kõneles ta.



Noorsooklassis saavutas hõbemedali Sakala spordiseltsi esindaja Teet Meerits, läbides 60 meetri sprindi ajaga 6,95. Hõbedaga autasustati ka tema klubikaaslast Marko Rattast, kes sai kuulitõukes kirja tulemuse 15.37.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles