Auhinnaküpsis läks Kaie Mölterile

Tea Raidsalu
Copy
Kaie Mölteri sulg on teinekord lennukas ja vahel on ta teel intervjueeritava juurde ka ise lennukas.
Kaie Mölteri sulg on teinekord lennukas ja vahel on ta teel intervjueeritava juurde ka ise lennukas. Foto: Elmo Riig

Emakeelepäeval tunnustas Sakala keeletoimetus hea töö eest reporter Kaie Mölterit eriauhinnaga Keeletoimetaja Küpsis.

Keeletoimetajad arvavad, et Kaie Mölter on nii Keeletoimetaja Küpsist kui ka muidu küpsist väärt, sest teab väga hästi, mis on sõnade väärtus. Ta valib neid hoolikalt, jätab ennemini ütlemata, kui ütleb ülearu. Ometi saab kõik öeldud, lausete vahele jäävas õhus joonistub välja iga lugeja enda arusaam. Tal on väga suur sõnavara ja ilmekas väljenduslaad.

Pühendunud õppijana läbis ta hiljuti kirjutamisoskuse lihvimiseks Drakadeemia kursuse.

Keeletoimetaja Küpsise saab Kaie Mölter eelkõige persoonilugude eest, sest näeb nendega kord rohkem, kord vähem vaeva, aga neid lugedes on ikka tunne, et need on tulnud ludinal, mõnuga. Tema tekst on sorav, ilusas lihtsas keeles, ülearuse vahuta. Ta leiab ikka toredaid kujundeid – ühesõnaga, ta on väga hea jutustaja ja see on tõeline anne. Tema head jutustamisoskust ja ilmekat häält kuuleme tihti ka raadioeetris.

Neli aastat tagasi sündis keeletoimetuses idee tähistada emakeelepäeva ja anda tublile kirjutajale auhind. Et tunnustus magusalt ja mõnusalt kõlaks, sai see nimeks Keeletoimetaja Küpsis. Kingikotiski on alati karbike Keelekese küpsiseid. Sakala keeletoimetajad koos peatoimetajaga esitavad oma kandidaadid koos põhjendusega ning võitja selgub hääletusel.

Varem on Keeletoimetaja Küpsise pälvinud Aivar Aotäht, Üllar Priks ja Sigrid Koorep.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles