Põllumeestele jagatakse taas toetust, kuid esikohale on tõstetud keskkonna säästmine

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Vasikas. Pilt illustratiivne
Vasikas. Pilt illustratiivne Foto: Marko Saarm

Põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet (PRIA) annab teada, et ettevõtjad saavad tulemuslikkuse parandamiseks 17. märtsini investeeringutoetust taotleda, ent selle saamise tingimustes on tehtud hulk muudatusi.

"Näiteks on oluliselt muutunud taotluste hindamise põhimõtted ja eelistatud on investeeringud, mis panustavad keskkonnasäästlikesse lahendustesse," märkis PRIA arengutoetuste osakonna teenuste juht Kristel Võsu.

Keskkonnasäästlike lahenduste eelistamine tähendab, et kõrgemalt hinnatakse taotlusi, mis on seotud vee- ja energiasäästu ning keskkonnahoidu investeerimisega. Kui toetust soovitakse kuivati ostmiseks või ehitamiseks või katla või põleti ostmiseks ning paigaldamiseks kuivatisse, saab taotleja hindepunkte vaid juhul, kui kuivati kasutab küttena ainult bioloogiliselt taastuvaid või vähem CO2-heidet tekitavaid energiaallikaid.

Toetuse selle vooru jaoks on PRIA eelarvesse planeeritud 25 miljonit eurot. Sellest 7,5 miljonit eurot on mõeldud teravilja, õliseemnete ja valgurikaste taimede kasvatamise toetuseks ning sama palju ka piimatootjate tulemuslikkuse parandamiseks. Loomakasvatus ja muu põllumajandus saavad mõlemad toetatud 5 miljoni euroga.

Toetus on mõeldud selleks, et ettevõtjatel saaksid soetada põllumajandustootmises vajalikke masinaid ja seadmeid ning ehitada ja rajada tootmishooneid ja nende juurde kuuluvaid taristuid.

Toetuse maksimaalne suurus ühe taotleja kohta on 500 000 eurot.

Täpset infot toetuse tingimuste kohta leiab meetme määrusest ja PRIA kodulehe toetuse lehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles