Sakala malev korraldab nädalavahetusel lahinguid imiteerivaid õppuseid

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Kaitseliidu Sakala maleva korraldatud «Sõduriproovi» ööpäevane rännak 2017. aastal. Pilt illustratiivne
Kaitseliidu Sakala maleva korraldatud «Sõduriproovi» ööpäevane rännak 2017. aastal. Pilt illustratiivne Foto: Elmo Riig

Kaitseliidu Sakala malev korraldab reedest pühapäevani Viljandimaal õppused, et valmistuda suurõppuseks "Siil". Mulgi ja Põhja-Sakala vallas on muu hulgas plaanis paukmoonaga lahinguimitatsioonid, ent Kaitseliidu kinnitusel kestavad need lühikest aega ja elanikke kuigivõrd häirida ei tohiks.

Õppused koosnevad mitmest osast ja leiavad aset maakonna eri kohtades. Kõige märgatavam osa neist on Mulgi vallas Õisu maastikukaitsealal, aga rohkem tegutsetakse ka Põhja-Sakala vallas Tohvri ja Parika raba kandis. Ülejäänud kohti pole avalikult välja kuulutatud, sest sealne tegevus ei tohiks elanikke segada.

Suuremad paukmoonaga lahinguimitatsioonid on mõlemas eelnimetatud vallas planeeritud laupäevaks. Maleva veebeli Allar Mürgi sõnutsi võib neid aga ette tulla ka pühapäeval. Need korraldatakse kindlasti valgel ajal: kella 9 ja 17 vahel.

Sakala malev palub kohalikelt mõistvat suhtumist ning nagu Mürk ütles, ei tohiks paugutamine kesta rohkem kui veerand tundi. "Korraks panevad kaitseliitlased vaenlasega nii-öelda nina kokku, suurt tuumaplahvatust me ei korralda," lausus ta muiates.

Mürgi sõnutsi ei ole Ukrainas toimuv esialgu Kaitseliidu õppuste kava muutnud ning Sakala malev toimetab selle aastaplaani järgi, mis sai tehtud juba eelmise aasta suvel.

Õppustel osaleb paarkümmend kaitseliitlast.

Sakala malev on Viljandimaa haldusterritooriumil tegutsev Kaitseliidu struktuuriüksus. See moodustati juba 1917. aasta 7. septembril ja on vanim Kaitseliidu malev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles