Sõjaga saabunud defitsiit ähvardab tee-ehituse seisma panna

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Mäeltküla tulevasse tööstusparki torude paigaldamist ning tee aluskihtide ehitust bituumeninappus ei sega, aga soojade ilmade saabumisel võivad asfalditööd venima jääda.
Mäeltküla tulevasse tööstusparki torude paigaldamist ning tee aluskihtide ehitust bituumeninappus ei sega, aga soojade ilmade saabumisel võivad asfalditööd venima jääda. Foto: Elmo Riig

Venemaalt ei saa materjali ning Ukrainast töölisi, viitas Viiratsi külje alla Mäeltküla tööstusparki rajava osaühing Teearu Grupp Viljandi vallavalitsusele saadetud kirjas kahele peamisele probleemile, miks ei pruugi uus tööstusala saabuvaks sügiseks kokkulepitud ajaks ja kokkulepitud raha eest valmis saada.

Teearu Grupi juhi Andres Agukase seletusel on tegu vääramatu jõuga, mille eest lepingutäitjat ehk ehitusfirmat vastutama panna ei saa. Suurimaks mureks kujuneb algaval suvel kõikjal tee-ehituses bituumeni defitsiit. See naftast valmistatud ja asfalditootmiseks ülioluline materjal on Eestisse jõudnud suuresti Venemaalt. Kestva Ukraina sõjaga kehtestatud Venemaa majandusisolatsioon ei lase sealt aga rohkem materjali tuua ning ka nafta hind on kerkinud rekordtasemele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles